Dong-ballade: Få overblik over SF's dramatiske døgn

SF's gruppeformand, politiske ordfører og næstformand har forladt deres poster. Læs om partiets krise her

* Landsledelsen i SF beslutter onsdag aften efter et længere møde at gå med til at sige ja til at sælge en del af Dong Energy til amerikanske Goldman Sachs. Beslutningen får efterfølgende flere konsekvenser for SF.

* SF's næstformand, Peter Westermann, trækker sig, da hans linje i Dong-sagen er blevet underkendt. Peter Westermann støttede Annette Vilhelmsen i formandsvalget.

* SF's politiske ordfører og finansordfører, Lisbeth Bech Poulsen, forlader også sine poster i protest mod partiets linje.

* Ingen af SF-ministrene Jonas Dahl, Astrid Krag og Ida Auken vil efter et gruppemøde svare på, om SF fortsætter i regeringen.

* Formand Annette Vilhelmsen siger efter gruppemødet i SF onsdag aften, at hun forventer, at SF bliver i regeringen på trods af uenighederne om Dong-aftalen.

* SF's fungerende gruppeformand, Karina Lorentzen Dehnhardt, skriver natten til torsdag på sin Facebook-profil, at hun indstiller sit hverv på grund af partiets linje i Dong-sagen.

* SF holder torsdag gruppemøde klokken 9, og derefter er der afstemning i Folketingssalen klokken 10 om Dong-salget.

* Det er Enhedslisten, som har fremtvunget en afstemning ved at fremsætte et beslutningsforslag, der skal sætte salget af 19 procent af aktierne i Dong Energi til Goldman Sachs på pause.

Se video over artiklen. Se mere på localeyes.dk