Annonce:
Annonce:

Sådan kan systemet malkes

null

Annonce:
Følg Politik

Det er ikke kun sociale ydelser sponsoreret af det danske samfund, som dumper ned i hatten, når udlændinge tager til Danmark for at arbejde. Også skattefordele, der årligt giver tusindvis af kroner i rabat, kan udlændinge benytte sig af.

Hvis de ikke kender reglerne, så ...

Og kender udlændingene ikke reglerne, kan de såmænd bare gå ind på Skats polske hjemmeside, kvit og frit hente pjecen ’Om indkomstskat – for personer, der bor i udlandet og arbejder i Danmark’ og dermed blive guidet til, hvordan der opnås fuld valuta for de danske skatteregler.

Således kan Ekstra Bladet berette, at hvis en østeuropæer benytter sig af reglerne for midlertidig arbejdsplads og dobbelt husførelse, kan han alene her spare 7.803 kroner i skat årligt. Dertil kommer, at der er tusindvis af kroner at hente, hvis han oveni det har kørsel fra Danmark til sit hjemland i løbet af året.

Annonce:

Konkurrencen forværres

Eksempelvis kørte en mand med bopæl i Jylland til Dresden og retur 41 gange på et år ifølge avisen.dk. For ulejligheden scorede han et fradrag på 63.000 kroner.

– Af sagen kan udledes, at der ikke er nogen øvre grænse for, hvor højt dit kørselsfradrag kan være, så længe du kan sandsynliggøre, at du de facto har ladet dig transportere mellem dit hjem og dit job, siger skatteadvokat og ekstern lektor ved Aarhus Universitet Torben Bagge til avisen.dk.

Hvis personen både har benyttet sig af kørselsfradraget og reglerne for dobbelthusførelse, betyder det ifølge en beregning, som 3F har lavet for Ekstra Bladet, at han årligt scorer et fradrag på 88.500 kroner. Sagt på en anden måde: østeuropæeren betaler 27.081 kroner mindre i Skat om året.

Annonce:

BAT – Byggefagforeningernes paraplyorganisation mener, at skattefradragene øger konkurrencen yderligere.

– Det er jo et problem, at vi i forvejen har konkurrence på dårlige løn- og arbejdsvilkår. Den konkurrence styrkes yderligere af de her fradrag. Kørselsfradraget er skabt for at sikre mobilitet i Danmark, og jeg tror aldrig, at nogen havde tænkte, at det skulle gælde folk, der kommer langvejs fra, siger Gunde Odgaard, sekretariatschef.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Med jobcentrene har politikerne skabt en mur mod den sunde fornuft
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: