Løkke om DI's vækstplan: Stærk og offensiv

Løkke roser DI's vækstplan og mener, at Mette Frederiksen kan finde en del af finansieringen på jobindsatsen

- Det er et stærkt og offensivt budskab, som Dansk Industri kommer med. Der skal gøres mere for at sikre danske arbejdspladser, siger Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Jens Dresling)
- Det er et stærkt og offensivt budskab, som Dansk Industri kommer med. Der skal gøres mere for at sikre danske arbejdspladser, siger Lars Løkke Rasmussen. (Foto: Jens Dresling)

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), kan skrive under på en stor del af den vækstplan, som Dansk Industri (DI) fredag fremlagde.

DI's vækstplan kommer forud for forårets politiske forhandlinger på Christiansborg om en ny vækstpakke, og den indeholder 82 anbefalinger til, hvordan Danmark kan blive 23 milliarder kroner rigere i 2020.

Der skal holdes igen i de offentlige udgifter for at få råd til at gøre Danmark mere konkurrencedygtig, skabe langsigtet vækst og give danske familier mere luft i budgettet, mener DI.

Se også: Ekspert: Løkkes løn skal frem

Se også: Løvens vækstplan røg i grøften i ’13 Løvens vækstplan røg i grøften i ’13

- Det er et stærkt og offensivt budskab, som Dansk Industri kommer med. Der skal gøres mere for at sikre danske arbejdspladser. Det kommer til at koste noget, og de peger også på, hvor pengene skal komme fra, siger Lars Løkke Rasmussen.

Både DI og Venstre taler for et lavere offentligt forbrug og en gevinst ved at sætte offentlige opgaver i udbud.

Derudover ønsker Lars Løkke Rasmussen på sigt at spare fire milliarder kroner på beskæftigelsessystemet, som kan gå til at sænke skatter og afgifter for virksomhederne.

Løkkes advokat har arbejdet på højtryk for at holde sin klients eftervederlags størrelse hemmelig. (Foto: Jens Dresling) Politik Løkke kæmper for at skjule aflønning

Se også: DI: Pengene flyver hen over Danmark DI: Pengene flyver hen over Danmark

- Sidste år satte vi Mette Frederiksen i spidsen for at spare nogle penge på kontanthjælpssystemet, og nu er der mulighed for at sætte hende i spidsen for at hente nogle penge på beskæftigelsessystemet, siger Lars Løkke Rasmussen.

Han henviser til, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) sidste år stod i spidsen for reformen af kontanthjælpen. Den medfører en offentlig budgetforbedring på godt en halv milliard kroner i år stigende til cirka 1,2 milliarder i 2020.

- Vi har et beskæftigelsessystem, som er 30 procent dyrere end det svenske. Jeg er enig med Dansk Industri i, at der er noget at hente. Og jeg kan jo se, at der også findes folk i Bjarne Corydons eget ministerium, der mener, at der er noget at hente her, siger Løkke.

Se også: Minister kalder vækst-forhandlinger "politisk spil" Minister kalder vækst-forhandlinger "politisk spil"

Dermed henviser han til, at Ekstra Bladet fredag har fået fat i et 15 sider langt internt regeringsnotat, som afslører, at finansminister Bjarne Corydons embedsfolk har regnet på, hvor meget der kan spares på beskæftigelsessystemet.

Tirsdag kaldte statsminister Helle Thorning-Schmidt det ellers 'hul i hovedet' at spare på jobindsatsen.

I et skriftlig svar til Ekstra Bladet siger Corydon, at der alene er tale om et "tilfældigt arbejdspapir", som ikke er udtryk for regeringens politik.

0 kommentarer
Vis kommentarer