Det Hvide Hus raser over Obama-selfie

Elektronik-giganten blev lige en tand for kæk, da de brugte selfie i reklamekampagne, mener Det Hvide Hus

En umiddelbart helt uskyldig selfie har nu fået Det Hvide Hus op ad stolen i kritik af Samsung. (Foto: AP)
En umiddelbart helt uskyldig selfie har nu fået Det Hvide Hus op ad stolen i kritik af Samsung. (Foto: AP)

Udtrykket 'selfie', der før i tiden mest var kendt blandt teenagere, har for alvor fået sin gang på jorden, og billederne bruges nu ikke længere kun til at vise den nye tatovering eller aftenens påklædning til byturen med veninderne.

Flere virksomheder ser nemlig en forretning i trenden, og især mobil-giganten Samsung har formået at tiltrække sig opmærksomhed på bekostning af det før så uskyldige fænomen. Det kom især til udtryk, da Oscar-værten Ellen DeGeneres tog en siden verdensberømt selfie under Oscar-showet. Et billede, der viste sig at være bestilt af Samsung.

Se også: Så planlagt var Ellens rekord-selfie

Nu har den sydkoreanske gigant igen forsøgt sig med lidt kreativ markedsføring, men ifølge Det Hvide Hus er de nu gået et skridt for langt.

I forbindelse med, at vinderne af årets udgave af Major League Baseball, Boston Red Sox, var på besøg i Det Hvide Hus, tog stjernen David Ortez nemlig et billede sammen med præsident Obama, som han siden lagde på Twitter.

Det billede valgte Samsung siden at retweete, idet de har en sponsoraftale med selvsamme David Ortez.<br /><br /><p>Den taktik har nu fået kritik af repræsentanter for Det Hvide Hus.</p><p>- Jeg kan sige helt generelt, at Det Hvide Hus ikke bryder sig om forsøg på at bruge præsidentens billede til kommercielle formål. Og vi vi bryder os i hvert fald ikke om dette tilfælde, siger pressesekretær i Det Hvide Hus, Jay Carney ifølge <a href="http://money.cnn.com/2014/04/04/news/obama-ortiz-samsung-selfie/">CNN</a>.</p><p><b>Samsung 'begejstret'</b><br /> Pressesekretæren ønskede dog ikke at kommentere, hvorvidt Samsung var blevet kontaktet af Det Hvide Hus' jurister om sagen.</p><a id="_e92676fe-4353-4eb2-be3e-aa9d54f3862e" href="https://ekstrabladet.dk/sex_og_samliv/her-kommer-aftersex-selfies/4686282">Her kommer #aftersex selfies?</a><br /><br /><p>Samsung har ikke reageret på kritikken - men har til gengæld set billedet som en kærkommen lejlighed for at reklamere lidt mere.</p><p>- Vi var begejstrede over at se dette specielle, historiske øjeblik, som David Ortiz fangede med sin Galaxy Note 3 under sit besøg i Det Hvide Hus, siger elektronik-giganten ifølge <a href="http://www.bostonglobe.com/metro/2014/04/02/david-ortiz-selfie-distributed-with-help-samsung/s2tU35cVQJYMeI6FMXspOJ/story.html">Boston Globe</a>.</p><br /><br /><img id="_65886e0f-8458-4aa0-b76e-afe7754c67c9" src="https://ekstrabladet.dk/migration_catalog/NICA/article4685512.ece/image_binary/President-Samsung-Selfie" alt="President-Samsung-Selfie" /><br /><br /><p><b>Prøvede ikke på noget..</b><br /> Ifølge David Ortiz selv var der intet bagvedliggende motiv for billedet med præsidenten.</p><p>- Jeg prøvede ikke på at gøre noget. Det skete bare i det øjeblik. Det var en sjov ting. Jeg skrev under på aftalen med Samsung for nogle få måneder siden. De vidste ikke, hvad der ville ske. Det gjorde ingen, siger han til Boston Globe.</p><a id="_19eac568-f416-457c-9aa7-8cca7b67d81f" href="https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4827545.ece">Danmarks spidser stillede op til løbe-selfies</a><br /><br /><p>Det Hvide Hus har tidligere kritiseret et firma for at bruge Obama i en reklame, da han optrådte i en stort opslået <a href="http://edition.cnn.com/2010/POLITICS/01/08/obama.billboard/?iid=EL">reklame</a> på Times Square iført en frakke fra firmaet Weatherproof Garment Company.</p><p>Den anledning førte dog ikke til økonomiske sanktioner over for firmaet, og det er altså endnu uvist, om Samsung kommer til at høre mere fra Det Hvide Hus, end hvad pressesekretæren har sagt offentligt.</p>
0 kommentarer
Vis kommentarer