Malis efterkrigs-regering går af

Præsidenten har udpeget en ny premierminister, der skal danne en ny regering i det afrikanske land

Efter blot seks måneder på posten træder Malis premierminister og hele hans regering tilbage.

Præsident Ibrahim Boubacar Keita udnævnte økonomen Oumar Tatam Ly til premierminister i september, mens landet forsøgte at komme videre efter måneders krig og kaos.

I en meddelelse fra præsidenten er der ingen forklaring på, hvorfor regeringen går af. Blot at planlægningsminister Moussa Mara bliver ny premierminister, og at han er blevet bedt af præsidenten om at danne ny regering.

Keita blev valgt i august sidste år i det første præsidentvalg i landet siden 2007. Valget var nøglen til at frigøre over 20 milliarder kroner i nødhjælp, som internationale donorer havde standset i forbindelse med et militærkup i landet.

Officerer i militæret, der var vrede over manglen på støtte i forbindelse med et oprør begået af Tuareg-separatister i landets nordlige ørkenregion, afsatte den demokratisk valgte præsident Amadou Toumani Toure 22. marts 2012.

I det efterfølgende kaos tog Tuareg-oprørene kontrol over et område, der var større end Frankrig, før de blev smidt på porten af islamister med tråde til al-Qaeda. Islamisterne indførte strenge islamiske love og udførte blandt andet amputationer og henrettelser.

Deres handlinger blev fordømt i resten af verden, og Frankrig - på opfordring af Mali - indsatte militæret i landet i januar sidste år og fik bragt islamisterne på flugt.

0 kommentarer
Vis kommentarer