Putin til Bush: Min hund er stærkere end din hund

Vladimir Putin har ikke været bleg for at sige tingene direkte over for den tidligere amerikanske præsident

Den tidligere amerikanske præsident George Bush har her givet sin egen fortolkning af den russiske præsident, Vladimir Putin. (Foto: AP)
Den tidligere amerikanske præsident George Bush har her givet sin egen fortolkning af den russiske præsident, Vladimir Putin. (Foto: AP)

Vladimir Putin har de seneste måneder måske været det mest omtalte statsoverhoved i verden efter Ruslands kontroversielle indblanding i Krim-krisen.

Timingen kunne derfor næppe have været meget bedre for det galleri, den tidligere amerikanske præsident George W. Bush netop har åbnet. Blandt billederne af de mange statsoverhoveder i galleriet er nemlig også et billede af manden, der skiftevis har været premierminister og præsident i det store land mod øst.

Se også: Portræt af olm præsident: George W. Bush maler Putin

I forbindelse med lanceringen har George Bush deltaget i et interview med hans egen datter, som arbejder for tv-stationen NBC's show Today. Her har han fortalt åbent om møderne med den russiske præsident i løbet af sin egen embedsperiode.

Kalder du det en hund?
Blandt andet Bush-familiens hund har stået for skud under møderne med den benhårde russer.

- Som du ved havde vores kære hund Barney en særlig plads i mit hjerte. Putin svinede ham til og sagde, 'kalder du det en hund?', fortæller George Bush til sin datter i interviewet på Today.

- Et år senere var din mor og jeg på besøg, og Vladimir sagde: 'Kunne du tænke dig at møde min hund?' Ud kommer denne her kæmpe hund, tydeligvis større end en skotsk terrier, og Putin kigger på mig og siger: 'Større, stærkere og hurtigere end Barney', lyder det fra præsidenten.

Den tidligere amerikanske præsidents galleri ved navn 'The Art of Leadership: A President's Diplomacy' indeholder en lang række billeder af topfolk, som Bush har mødt igennem sin tid som præsident. Her er billedet af Putin det mest opsigtsvækkende på grund af den meget omtale, den russiske præsident har sikret sig den seneste tid.

Betragter USA som fjende
Hans lille hundedemonstration var heller ikke mindre opsigtsvækkende for eks-præsident Bush.

- Jeg hørte bare det han sagde. Jeg reagerede ikke. Jeg tænkte bare, 'Wow. Enhver der tænker 'min hund er større end din hund' er en opsigtsvækkende person.' Og mit billede reflekterer det, lyder det.

Han fortæller samtidig, at selvom han generelt havde et godt forhold til Vladimir Putin, blev forholdet en smule dårligere som tiden gik. Det er da heller ikke lutter roser, den tidligere præsident har til overs for sin russiske kollega.

- Putin er en person, der på mange måde betragter USA som en fjende, selvom han aldrig sagde det. Han betragter verden på den måde, at hvis noget gavner USA, er det et tab for Rusland og omvendt. Jeg prøvede selvfølgelig at vænne ham fra den tanke.

Blandt de øvrige billeder i Bush' galleri - der er udstillet i Dallas, Texas - er blandt andet billeder af den tidligere britiske premierminister Tony Blair, Italiens Silvio Berlusconi, Bush selv... og hunden Barney.

Se flere af malerierne fra den tidligere amerikanske præsident i galleriet over artiklen.

1 af 6 George W. Bush' selvportræt. (Foto: AP)
2 af 6 Silvio Berlusconi. (Foto: AP)
3 af 6 George H. W. Bush. (Foto: AP)
4 af 6 Far og søn. (Foto: AP)
5 af 6 Tony Blair. (Foto: AP)
6 af 6 Den tidligere amerikanske præsident George Bush har her givet sin egen fortolkning af den russiske præsident, Vladimir Putin. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer