Ukrainsk aktivist tortureret til døde

En ultranationalistisk aktivist og journalist er blevet fundet dræbt i en skov efter at være blevet bortført i Kijev

Der er fortsat protester i Ukraine. Nu er en ukrainsk aktivist blevet dræbt. (Foto: AP/Sergei Grits)
Der er fortsat protester i Ukraine. Nu er en ukrainsk aktivist blevet dræbt. (Foto: AP/Sergei Grits)

Liget af en ultranationalistisk ukrainsk aktivist og journalist er blevet fundet i en skov, hvor han er blevet torteret til døde, siger hans parti Svoboda (Frihed, red.) i en pressemeddelelse.

Den dræbte, Vasil Sergijenko, blev fundet under en bunke affald i en skov nær den centrale ukrainske landsby Vigrajev, 120 kilometers sydøst for Kijev, oplyser partiet i en erklæring.

Se også: Rusland anholder 25 ukrainere mistænkt for terror

Se også: Rusland strammer gas-skruen over for Ukraine Rusland strammer gas-skruen over for Ukraine

Sergijenko var med til at organisere de blodige protestaktioner i Kijev, som førte til afsættelsen af den tidligere prorussiske præsident Viktor Janukovitj, skriver Svoboda, som tilføjer, at den dræbte også var med i grupper, der kæmpede mod politiet.

- Der er spor efter tortur på Vasil Sergijenkos krop. Hans hoved var slået ind, og hans knæskal var ødelagt, og han var blevet stukket med en kniv adskillige gange, skriver gruppen i en erklæring.

Den lokale anklager bekræfter, at Sergijenko blev bortført, og at han er blevet fundet død i en skov, men oplyser ikke yderligere detaljer.

Se også: Nato: Rusland kan trænge ind i Ukraine på få dage

Svoboda skriver, at Sergijenkos naboer havde underrettet partiet om hans bortførelse. Han blev bortført uden for sit hus fredag aften af tre mænd, der kastede ham ind i en bil efter et kort håndgemæng.

Den dræbte ultranationalist, der også skrev for den lokale nationalistiske avis Nadrossja, havde fortalt, at han var blevet truet. Svododa mener, at dramaet har forbindelse til en magtfuld forretningsmand, som Sergijenko havde skrevet kritisk om. Mandens navn bliver ikke nævnt.

Det omstridte parti, der er det fjerdestørste i parlamentet, ledes af Sergij Tigipko, en veteranpolitiker og forretningsmand, som er kendt for at have fremsat mange antisemitiske bemærkninger, og som er kandidat ved Ukraines præsidentvalg den 25. maj.

Se også: USA's kongres vil hjælpe Ukraine - og straffe Rusland

0 kommentarer
Vis kommentarer