Rusland frataget stemmeret i Europarådet

Russiske parlamentarikere er blevet frataget deres stemmeret i Europarådet, skriver AFP

Russiske parlamentarikere er blevet frataget deres stemmeret i Europarådet, efter at to grupper af parlamentarikere havde underskrevet protester mod den russiske delegation som følge af Moskvas annektering af Krimhalvøen.

- Den såkaldte folkeafstemning på Krim var forfatningsstridig. Det udfald og den ulovlige annektering af Krim foretaget af Rusland har ingen legal virkning og anerkendes ikke af Europarådet, hedder det i resolutionen vendt mod den russiske delegations 18 medlemmer.

Protesterne mod den russiske linje, der opfattes som værende i strid med Europarådets grundlæggende principper, førte til to resolutioner, som fordømmer Rusland for dets krænkelse af Ukraines territorium.

Under torsdagens parlamentariske samling blev to udkast til resolutioner diskuteret. Det ene blev fremlagt af den danske parlamentariker Michael Aastrup Jensen, mens det andet kom fra briten Robert Walter.

Europarådet arbejder for at fremme samarbejdet mellem de europæiske lande om menneskerettigheder og demokrati. Det omfatter mange stater, som ikke er med i EU.

Det samler parlamentarikere fra parlamenterne i de 47 medlemslande.

- Samlingen anerkender fuldt og helt de nye myndigheder i Kijev, hedder det i resolutionen.

0 kommentarer
Vis kommentarer