TV: Kvinde kaster sko mod Hillary Clinton

Jeg vidste ikke, at affaldshåndtering kunne være så kontroversielt, lød Clintons svar på skokast i Las Vegas

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Selv et emne som affaldshåndtering kan åbenbart være så kontroversielt, at det får tilhørere til at gribe til det nærmest tilgængelig kasteskyts.

Det måtte Hillary Clinton sande under en tale i Las Vegas torsdag, hvor en kvinde kastede en sko efter den 66-årige demokrat.

Den tidligere amerikanske udenrigsminister talte i forbindelse med et møde om genbrug af skrot. Hun nåede dog at dukke sig, da objektet fløj forbi hendes hoved.

- Det er godt, at hun ikke spillede softball, som jeg gjorde, spøgte Clinton til stor jubel blandt publikum på Mandalay Bay Hotel og Casino ifølge en video fra tv-stationen KTNV.

- Du godeste, jeg vidste ikke, at affaldshåndtering kunne være så kontroversielt, fortsatte hun humoristisk.

George Ogilvie, der er talsmand for den amerikanske efterretningstjeneste, bekræfter over for Reuters, at der blev kastet en sko mod Clinton, der nævnes som Demokraternes næste bud på en præsidentkandidat.

Han siger også, at kvinden ikke havde billet til arrangementet og var blevet spottet af agenter og sikkerhedsvagter, før episoden fandt sted.

- Da agenter og hotellets sikkerhedsfolk nærmede sig hende, kastede hun en sko og blev straks anholdt, fortæller han.

Skokast mod politiske overhoveder benyttes i flere dele af verden som en protestform.

Et af de mest kendte eksempler på en 'skokaster' er den irakiske journalist Muntazer al-Zaidi, der kastede to sko mod den daværende amerikanske præsident George W. Bush den 14. december 2008 under hans farvelbesøg i Iraks hovedstad. Ingen af skoene ramte Bush.

0 kommentarer
Vis kommentarer