Berlusconi slipper for fængsel

Silvio Berlusconi skal i stedet udføre et års samfundstjeneste i sagen om skattesnyd

Berlusconi. (Foto: AP)
Berlusconi. (Foto: AP)

Den tidligere italienske premierminister Silvio Berlusconi får lov til at afsone sin straf for skattesvig ved at udføre samfundstjeneste i et år. Det har en italiensk domstol afgjort.

Fængselsdommen for skattesnyd i medieselskabet Mediaset lød oprindeligt på fire år, men blev siden reduceret til et år i henhold til en lov, som Berlusconi-fløjen i parlamentet fik gennemført.

Og tirsdag blev dommen altså omgjort til samfundstjeneste.

Se også: Berlusconi vil være dyrenes ven

Det er foreløbig ukendt, hvilken form for arbejde, den 77-årige mediemogul og mangemillionær skal lave. Men hans advokater har tidligere foreslået domstolen, at Berlusconi kan "motivere handicappede" på et nyt hjem, der skal åbne uden for Milano.

Dommen fastslår også, at den tidligere premierminister i sin afsoningsperiode ikke må omgås andre mennesker med strafferetslige domme, hvilket omfatter mindst en af hans nærmeste medarbejdere.

Der vil også være begrænsninger i forhold til, hvor meget og hvor Berlusconi må bevæge sig hen, selvom betingelserne er noget mere lempelige end, hvis ekspremierministeren var blevet idømt husarrest.

Se også: Højesteret sparker Berlusconi ud af politik i to år

Han vil eksempelvis skulle søge en særlig dispensation, hvis han ønsker at rejse til Rom.

Silvio Berlusconi er den mest profilerede italienske politiker siden midten af 1990'erne, men hans centrum-højreparti, Forza Italia, har været hårdt ramt af den karismatiske leders politiske og retslige nedtur.

I november sidste år blev han udelukket fra det italienske parlaments overhus, Senatet.

0 kommentarer
Vis kommentarer