Obama spiste verdensberømt sushi

USA's præsident indleder Asien-rundrejse med trestjernet Michelin-restaurant

Barack Obama er på rundrejse i Asien. Først stop på turen er Japan, hvor han lagde ud med et måltid sushi på restaurant Sukiyabashi Jiro. (Foto: AP)
Barack Obama er på rundrejse i Asien. Først stop på turen er Japan, hvor han lagde ud med et måltid sushi på restaurant Sukiyabashi Jiro. (Foto: AP)

Barack Obama ankom onsdag til Japan med en stor appetit på rå fisk.

Den amerikanske præsident nåede kun at skifte skjorte på Hotel Okura i Tokyo, inden han mødte den japanske premierminister Shinzo Abe på verdensberømt sushi-restaurant i millionbyens Ginza-kvarter.

Restaurant Sukiyabashi Jiro har tre Michelin-stjerner, hvilket ifølge spiseguiden betyder, at den har et 'exceptionelt køkken', der er værd at rejse for at besøge.

Restaurantens ejer, 89-årige Jiro Ono, optrådte i dokumentarfilmen 'Jiro Dreams of Sushi' (2011) og anses for at være verdens bedste sushi-kok.

Der er kun få detaljer om Obamas middag, men han virkede både mæt og tilfreds, da han efter halvanden time forlod det lille spisested.

- Det var nu noget lækkert sushi, sagde han til de ventende journalister.

Der er kun 10 siddepladser i restauranten, og der er fuldt booket frem til juni. Og det er ikke, fordi maden er billig: Et måltid koster 300 dollar (cirka 1600 kroner), fremgår det af restaurantens hjemmeside.

Præsident Obama og premierminister Abe havde under middagen selskab af den amerikanske ambassadør i Japan, Caroline Kennedy, som er datter af den tidligere præsident John F. Kennedy.

Obama er i Japan for tredje gang som præsident. På sin rundrejse skal han også besøge Sydkorea, Filippinerne og Malaysia, hvor han blandt andet skal forsøge at sætte gang i frihandelsaftalen Trans Pacific Partnership.Barack Obama og hans japanske kollega Shinzo Abe forlader restaurant Sukiyabashi Jiro, der har tre Michelin-stjerner. (Foto: AP)
Barack Obama og hans japanske kollega Shinzo Abe forlader restaurant Sukiyabashi Jiro, der har tre Michelin-stjerner. (Foto: AP)


1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 Barack Obama er på rundrejse i Asien. Først stop på turen er Japan, hvor han lagde ud med et måltid sushi på restaurant Sukiyabashi Jiro. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer