EL-folk er med i fløjte-aktion mod Thornings 1. maj-tale

Flere medlemmer og kandidater fra Enhedslisten vil deltage i aktion om at overdøve Thornings 1. maj-tale.

Flere partimedlemmer og kandidater for Enhedslisten har tænkt sig at finde fløjten frem 1. maj og deltage i det kor, der efter planen skal overdøve statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) tale i Fælledparken i København.

Ifølge DR, der har gennemgået listen over tilmeldte deltagere til "Overdøv Helle"-aktionen, er der mindst 17 personer, som enten har tillidsposter i Enhedslisten eller er kandidat for partiet.

Listen tæller et hovedbestyrelsesmedlem, syv kandidater til byråds- og regionsrådsvalget og ni bestyrelsesmedlemmer i lokalforeninger.

En af dem, der vil deltage i aktionen er Nicolaj Brasgaard, der er bestyrelsesmedlem i Enhedslisten Høje Taastrup. Han kalder aktionen "nødvendig og forventelig".

- Ved at buhe og fløjte nægter du ikke en ytringsfrihed, Helle har al den ytringsfrihed, som hun vil have. Hun har prime time i medierne året rundt, og det er ikke fordi, at hun ikke bliver hørt nok, siger Nicolaj Brasgaard til DR.

På Christiansborg har flere af Enhedslistens folketingspolitikere taget afstand fra fløjte-aktionen på arbejdernes internationale arbejdsdag.

- En enig folketingsgruppe og et enigt forretningsudvalg i Enhedslisten er imod aktioner, der handler om at forhindre inviterede talere i at komme til orde 1. maj. Rimelige og retfærdige protester må finde andre former, skriver Per Clausen (EL) på Facebook.

Onsdag aften har knap 700 meldt sig til aktionen på Facebook, hvor arrangørerne skriver, at "Den "røde" regering fører en blå politik, og har intet at gøre på talerstolen til arbejdernes internationale kampdag".

0 kommentarer
Vis kommentarer