Politikere lægger nyt pres på Løkke i GGGI-sag

Et tidligere bestyrelsesmedlem siger, at GGGI selv foreslog at betale for Løkkes datters rejse til Rio i 2012

S, SF og Enhedslisten mener ikke, at Lars Løkke Rasmussens hidtidige forklaring om, at der var tale om en "misforståelse" i forbindelse med datterens rejse til Rio i sommeren 2012, hænger sammen med nye oplysninger i GGGI-sagen. Det skriver Information.

Se også: FAKTA: Overblik over GGGI-balladen

Partierne mener, at al dokumentation skal frem i lyset.

Avisen har fået oversat en artikel i det sydkoreanske magasin Kyunghyang Weekly, hvor Kim Sang-hyup, der er et tidligere bestyrelsesmedlem i Global Green Growth Institute (GGGI), forklarer, at organisationen selv foreslog at betale for V-formandens datters tur.

- Vi inviterede Rasmussen til Rio de Janeiro som den nye formand, der erstattede Dr. Han Seung-soo. Rasmussen afslog først denne invitation, fordi han allerede havde en aftale med sin datter.

- Så bad GGGI Rasmussen komme til Rio de Janeiro med sin datter på GGGI's regning. Det var sådan, det skete, fortæller Kim Sang-hyup til magasinet ifølge Information.

Det tidligere bestyrelsesmedlem ser dog ikke noget forkert i forløbet og mener, at grunden til forargelsen i Danmark skyldes en "forskel i politisk kultur".

Ifølge Lars Løkke Rasmussen var det en "misforståelse," der førte til, at den skatteyderfinansierede organisation betalte de 27.000 kroner for rejsen. Han har siden tilbagebetalt beløbet.

Se også: GGGI bruger danske bistandskroner på velhavende lande

De nye oplysninger skaber dog så meget uklarhed over forløbet, at Lars Løkke Rasmussen bør fremlægge dokumentationen, mener Socialdemokraternes Pernille Rosenkrantz-Theil og henviser til en mailkorrespondance, der ifølge Ekstra Bladet skulle være dukket op angående rejsen, men som ikke er blevet offentliggjort.

Se også: Løkkes klimafond gav direktør toplønnet job efter fadæse

- Lars Løkke må se at få fremlagt de e-mails. Det er en meget problematisk sag, som vi må til bunds i. Det er i strid med Danidas antikorruptionspolitik at modtage gratis rejser, og når danske embedsmænd ikke må, går det selvfølgelig heller ikke, at Løkke gør det, siger hun til Information.

Se også: GGGI-ambassadør forflyttes til U-land

Information har bedt om et interview med Lars Løkke Rasmussen, men hans særlige rådgiver henviser til pressemødet i oktober, hvor Venstre-formanden forklarede, at der var tale om en misforståelse omkring datterens billet.

0 kommentarer
Vis kommentarer