EL vil danne rødt flertal med DF

Et helt nyt flertal bestående af rød blok og Dansk Folkeparti skal sikre rød beskæftigelsesreform, mener EL

Både SF og Enhedslisten beder nu regeringen om at bryde det normale flertal, når det gælder indsatsen for at få ledige i job.

Normalt bliver beskæftigelsesreformen indgået af et flertal hen over midten, hvor både Socialdemokraterne og Venstre er med.

Se også: Hvem havde troet at jobbene skulle komme nu? Hvem havde troet at jobbene skulle komme nu?

Se også: Vækstpakke: Thorning afliver håndværkerfradraget

Men i forsøget på at få en rød beskæftigelsesreform, som ikke sparer på indsatsen for de ledige, bør regeringen gå en ny vej, mener Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

- Som vi sagde den dag, regeringen fremlagde beskæftigelsesudspillet: Lad os da lave en aftale uden om Venstre og Konservative, der jo vil skære milliarder af kroner på indsatsen for de ledige for igen-igen at give skatterabatter til de store virksomheder og de mest velhavende.

- Hvis der er et flertal sammen med Dansk Folkeparti for at gøre op med al den tossede aktivering, som VK-regeringen indførte og i stedet prioritere uddannelse, så skal vi selvfølgelig bruge det flertal, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Se også: Cepos om vækst: Thornings 2020-plan er snart indfriet Cepos om vækst: Thornings 2020-plan er snart indfriet

Tirsdag var SF's formand, Pia Olsen Dyhr, ude med en lignende melding i Politiken, hvor Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl ikke var afvisende over for idéen. Han kalder det rigtigt set.

- Derfor ligger der en mulighed for at presse nogle gode ting igennem i fællesskab, siger Kristian Thulesen Dahl.

Dermed er der nu en mulighed for et alternativt flertal bag beskæftigelsesreformen, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) kan vælge at gøre brug af. Og sker det, vil reformen formentlig gælde uanset, om SR-regeringen taber næste valg.

Meningsmålingerne tyder nemlig på, at de røde partier fortsat vil have flertal med DF, selv om Helle Thorning-Schmidt må forlade Statsministeriet.

- Hvis vi laver en aftale med både regeringen og Dansk Folkeparti, vil det også betyde, at uanset om Lars Løkke Rasmussen kommer tilbage i Statsministeriet ved næste valg, vil Venstre og Konservative stå udenfor forliget om beskæftigelsesområdet.

- Og på den måde kan vi undgå, at Claus Hjort Frederiksen eller Inger Støjberg finder på nye kreative måder at genere de arbejdsløse på, lyder det fra Johanne Schmidt-Nielsen (EL).

Se også: Vestager til Venstre: Ingen julegaver i vækstplanen

0 kommentarer
Vis kommentarer