S: Rejsecirkus-brev til Thorning er ren populisme

Det er populisme, når seks EU-politikere kræver Thorning ind i EU's rejsecirkus-sag, svarer S-politikere

Godt nok er EU-Parlamentets 12 årlige rejser mellem Bruxelles og Strasbourg overflødige, men når seks danske EU-parlamentarikere i et åbent brev kræver statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) ind i kampen mod rejsecirkusset, er det ren valgkamp og populisme.

Sådan lyder reaktionen fra to socialdemokratiske EU-parlamentarikere.

- Alle er enige om, at rejsecirkusset er unødvendigt, undtagen franskmændene. Men det her er populisme af værste skuffe, og det ved Jens Rohde (V) godt. Ellers havde han vel sendt det samme brev til Lars Løkke eller Anders Fogh, siger Britta Thomsen (S) til Ritzau.

Hun understreger, at der skal en traktatændring til at sløjfe de månedlige rejser mellem Belgien og Frankrig, og at det kun kan ske i forbindelse med en revision af traktaten.

- De andre stats- og regeringschefer vil da ikke tage Helle Thorning alvorligt, hvis hun foreslår det ud af den blå luft, siger Britta Thomsen.

Fra Venstre har Jens Rohde, Ulla Tørnæs og Morten Løkkegaard skrevet under på brevet. Derudover har De Konservatives Bendt Bendtsen, SF'eren Margrete Auken og Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU sat deres underskrifter på opfordringen til Thorning.

- De pågældende spekulerer i at få gavn af at tage et folkeligt populært standpunkt, lyder anklagen fra EU-parlamentariker Claus Larsen-Jensen (S) i en pressemeddelelse.

Han er enig i, at man fra dansk side skal arbejde for, at parlamentet kun skal høre hjemme i Bruxelles i stedet for at flytte kontoret til Strasbourg i Frankrig en gang om måneden.

- Men da det kræver en traktatændring, som Frankrig også skal sige ja til, så er det at give den danske befolkning den fejlagtige opfattelse, at det kan en dansk statsminister lige ordne med sine kolleger i EU, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer