Præmieperker taget i skægget

EU-kandidat Samira Nawa Amini er af en plakatkunstner kommet til at ligne en vinder

Den skæggede dame har ikke noget med melodigrandprix at gøre. Til gengæld vil hun gerne vælges til Europaparlamentet. (Privatfoto)
Den skæggede dame har ikke noget med melodigrandprix at gøre. Til gengæld vil hun gerne vælges til Europaparlamentet. (Privatfoto)

EU-kandidat Samira Nawa Amini, 26, Radikale Venstre, har fået løftet sin valgkamp med gadekunst på nogle af sine plakater. Her har hun af en ukendt gerningsmand fået malet sort skæg på sit billede, så hun til forveksling ligner vinderen af Det Internationale Melodi Grand Prix, østrigske Conchita Wurst.

- Du er ikke blevet fornærmet?

- Nej, det er jeg faktisk ikke. I virkeligheden er det hærværk mod mine plakater, men det viser Europa fra dets fineste sted. Det ligger godt op af min mærkesag. Derfor kan jeg ikke lade være med at trække på smilebåndet og synes, det er en lille smule sjovt. Jeg ser det ikke som noget dårligt for min person.

- Føler du dig taget i skægget?

- Hahaha, fantastisk spørgsmål. Jeg ved ikke, hvad jeg skal svare andet end at grine.

Budskab på russisk

På en anden plakat, hvis motiv stammer fra en homo-demonstration i Østeuropa, har Samira Nawa fået sit budskab oversat til russisk. Det lyder på dansk 'Bekæmp hadforbrydelser. I mit EU er der plads til alle'.

- Det er for at symbolisere, at det faktisk er de østeuropæiske lande, der særligt har et problem, når det kommer til homoseksuelle og transkønnede personers rettigheder.

Jeg er en præmieperker

Humor i Samira Nawas valgkamp er denne gang uforskyldt. Men tidligere har hun optrådt i en video, hvor den 26-årige med afghanske rødder kalder sig selv for en præmieperker. Det skyldes, at hun som 2. generationsindvandrer både har fast arbejde, er i gang med uddannelse, engagerer sig i minoritetsgruppers velbefindende og taler smukt dansk.

Ud over homoseksuelles rettigheder har Samira Nawa Amini to andre mærkesager.

- Det er flygtninges vilkår og fokus på ungdomsarbejdsløshed.

1 af 2 Samira Nawa Amini går ind for minoriteters rettigheder, hvilket hun på plakaten skriver på russisk. (Privatfoto)
2 af 2 Den skæggede dame har ikke noget med melodigrandprix at gøre. Til gengæld vil hun gerne vælges til Europaparlamentet. (Privatfoto)
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere