Messerschmidt: Størrelsen betyder noget - også i EU

En selvsikker Morten Messerschmidt tager til Bruxelles med en valgsejr og en mulig stemmerekord i kufferten.

Morten Messerschmidt bliver tiljublet med Dot Westermann (Foto: Jakob Jørgensen)
Morten Messerschmidt bliver tiljublet med Dot Westermann (Foto: Jakob Jørgensen)

EU-valgets store sejrherre, Morten Messerschmidt, er mandag taget til Bruxelles for at begynde arbejdet med at konstituere sig i en ny politisk gruppe i Europaparlamentet.

Med sig har Messerschmidt 26,6 procent af de danske stemmer og en fremgang fra to til fire mandater. Det skal nu veksles til større indflydelse i det nye parlament.

- Som i så mange andre af livets sammenhænge, så betyder størrelse noget. Og det gør det i særlig grad i politik. Derfor giver fire mandater selvfølgelig et stærkt rygstød for vores indflydelse, siger Messerschmidt til Ritzau.

Den første, som Messerschmidt skal tale med i Bruxelles, er finske Timo Soini, som står i spidsen for det EU-skeptiske parti De Sande Finner, som også gik frem ved søndagens valg.

Derefter vil Messerschmidt fortsætte drøftelserne med det britiske konservative regeringsparti, som indtil nu har tilhørt ECR-gruppen i parlamentet, mens Dansk Folkeparti har været en del af den mere nationalistisk prægede EFD-gruppe.

- Nu skal jeg indledningsvist tale med nogle af de partier i EFD-gruppen, som vi har arbejdet sammen med, og som hører til samme familie, som vi gør.

- Så har vi fået en invitation her forleden dag fra torierne (de britiske konservative, red.), og dem vil jeg selvfølgelig også tale med om deres forventninger til den kommende valgperiode, så vi kan få det bedst mulige overblik, forud for at vi inden for det næste par uger formodentlig danner en ny gruppe, siger han og fortsætter:

- For mig betyder bogstavkombinationen ikke så meget. Det, der er vigtigt for mig, er at få en så stor og manøvredygtig - og dermed også indflydelsesrig - gruppe som muligt. Jeg er sådan set ligeglad med, om den hedder EFD, ECR eller noget helt tredje.

De personlige stemmer er ved at blive talt op, og meget tyder på, at Messerschmidt kan slå rekorden for det største antal personlige stemmer nogensinde, som i øjeblikket tilhører tidligere statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S).

Ifølge Messerschmidt selv kunne det være "sjovt" med endnu en rekord, men det er ikke det afgørende.

- Det er ikke de personlige stemmer, der betyder noget i dagligdagen i Bruxelles. Det, der betyder noget, er mandaterne, og der er jeg glad for, at de skulle være sikret.

0 kommentarer
Vis kommentarer