Godt nytår Mette F: Nu må far flytte fra mig og børnene

Kæresteparret Peter Carlsen og Rikke Greve må flytte fra hinanden, og børnene skal vokse op uden far, på grund af regeringens nye regel om gensidig forsørgerpligt

Rikke Greve og kæresten Peter fra Randers, sammen med børnene Amalie og Christian. Peter må nu flytte fra familien pga. gensidig forsørgerpligt. (Foto: Ernst Van Norde)
Rikke Greve og kæresten Peter fra Randers, sammen med børnene Amalie og Christian. Peter må nu flytte fra familien pga. gensidig forsørgerpligt. (Foto: Ernst Van Norde)

Hjælp os: Hvordan bliver du ramt af kontanthjælpsreformen? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm.takst)

Fra 1. januar skal Peter Carlsen fra Randers flytte fra hele familien og efterlade sin søn, der kun er to år gammel.

Familien kan ikke få det til at løbe rundt, fordi Peter skal til at forsørge sin kæreste på grund af reglen om gensidig forsørgerpligt i forbindelse med den nye kontanthjælpsreform, der træder i kraft fra 1. januar.

Kæresteparret er blandt de 12.000 danskere, der ifølge tænketanken Kraka rammes hårdt på økonomien af gensidig forsørgerpligt i det nye år. Formanden for Rådet for Socialt udsatte, Jann Sjursen har fulgt debatten tæt.

- Der er ingen tvivl om, at det får store økonomiske konsekvenser for mange familier her og nu, siger han til Ekstra Bladet.

Kæresten Rikke Greve får nedsat sin kontanthjælp på grund af, at Peter som it-supporter tjener for meget. Hun er 28 år, og med ordene i den nye reform 'uddannelsesparat', fordi hun ikke har kunnet gøre sin uddannelse færdig inden for handel og kontor.

- Det betyder, at de nedsætter min kontanthjælp, så det svarer til en SU, siger Rikke Greve.

Skal vokse op uden far
- Jeg har det rigtig dårligt med det. Jeg synes ikke, det er retfærdigt, at mine børn skal vokse op uden en faderlig figur. Især min bette søn, som er i en alder, hvor han har brug for en far, der kan lære ham at klatre, kravle, og rejse sig op igen, når han falder, siger Rikke Greve, der udover sønnen med Peter, har et barn fra et tidligere forhold.

Hun kan ikke finde en elevplads, selv om hun med egne ord har søgt med næb, kløer og negle.

Økonomisk betyder det, at hun og familiens rådighedsbeløb næsten vil forsvinde.

- Vi kommer til at have et meget lille rådighedsbeløb fra 1. januar, såfremt mig og min kæreste bliver boende sammen. Men det gør vi så ikke, siger Rikke Greve, der tilføjer, at Peter har fundet et værelse inde i byen, hvor han nu må bo for sig selv, væk fra familien.

Hun er rigtig ked af, at de skal flytte fra hinanden, når de har børn sammen.

- Jeg bliver sur og gal over tanken om, at mit barn skal vokse op uden sin far, og over tanken om, at vi ikke kan få lov til at leve et anstændigt familieliv, siger Rikke Greve.

De har allerede fortalt deres store datter, at de bliver nødt til at flytte fra hinanden.

- Hun tuder rigtig meget. Det er bestemt ikke nogen rar situation, lyder det fra den 28-årige mor.

Familiens budget:

Peter og Rikkes månedlige udgifter: 22.125 kr.

Peter og Rikkes rådighedsbeløb før reformen: 7925

Peter og Rikkes rådighedsbeløb efter reformen: 1425 kr.

De mister: 6500 kr. i kontanthjælp om måneden i forbindelse med reformen

Rådighedsbeløbet er til 2 voksne og 2 børn.

Læs mere i dagens avis:

Du smadrer vores familier Mette F.:

- Min kæreste bliver nødt til at flytte

- Forsørger til fem: Billigere at sige mit arbejde op

- Har tre børn til sammen: Vågn op Mette F.!

- Mette Frederiksen (S): Kæresten skal stå for forsørgelsen

1 af 2 Her fremlagde Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) regeringens bud på kontanthjælpsreformen i Beskæftigelsesministeriet. (Polfoto: Joachim Adrian)
2 af 2 Rikke Greve og kæresten Peter fra Randers, sammen med børnene Amalie og Christian. Peter må nu flytte fra familien pga. gensidig forsørgerpligt. (Foto: Ernst Van Norde)
0 kommentarer
Vis kommentarer