SF-partiformænd vil af med formand

- Anette Vilhelmsen magter ikke opgaven, mener formændene i storkreds Sjælland og partiforeningen i Køge

(Arkivfoto: Kenneth Meyer)
(Arkivfoto: Kenneth Meyer)

Mens situationen i SF's folketingsgruppe på Christiansborg udvikler sig dramatisk i disse timer, lyder kravet fra både storkreds Sjælland og partiforeningen i Køge: Vælt Vilhelmsen.

SF skal have ny formand og landsledelse - de lytter ikke til medlemmerne, mener partiformand i Køge Torben Haack. Ifølge DR Sjælland arbejder han på højtryk for at gå sammen med alle de utilfredse menige partisoldater i hele landet:

Alt for topstyret
- Det er jo ikke kun os, der føler at vi overhovedet ikke bliver lyttet til. SF har aldrig været så topstyret som nu. Jeg stemte selv på Anette Vilhelmsen, men hun magter jo slet ikke opgaven.Den kommende tid skal vi prøve at redde SF og finde en, der kan overtage formandsposten, siger Torben Haack til DR Sjælland.

Og partiforeningen i Køge får fuld opbakning fra formanden for SF i hele den sjællandske storkreds, Jørgen Baadsgaard.

- Anette Vilhelmsen skal skiftes ud - senest på det kommende landsmøde. Hun er ikke slået igennem, så vi bliver nødt til at vælge ny formand og ny landsledelse, så der er overensstemmelse mellem ledelsen og medlemmerne, siger storkredsformanden til DR Sjælland.

Også formanden for SF's lokalforening i Middelfart, Kurt Mulvad, mener, at Vilhelmsen er udskiftningsmoden. Kurt Mulvad er ifølge P4 Fyn skuffet over, at Annette Vilhelmsen ikke har vist sig i Storkreds Fyn, siden hun blev formand for SF:

Tror hun bliver smidt af
- Vi får ikke ret meget at vide fra hende selv, og når hun ikke viser sig i medierne, er der ikke nogen, der ved, hvad hun vil.

På spørgmålet om Kurt Mulvad mener, at SF bør have en ny formand, svarer han:

- Det kan du godt tolke sådan, ja. Og jeg er heller ikke sikker på andet, end at når vi når til landsmødet, så sker der ting og sager. Jeg tror, at hun bliver smidt af.

P4 Fyn har til morgen været i kontakt med Annette Vilhelmsen, der ikke ønsker at give en kommentar på nuværende tidspunkt.

Dødsspiral
Bjarne Sørensen, der er byrådsmedlem for SF i Horsens, kræver også Anette Vilhelmsens afgang. Han betegner overfor TV2 situationen i SF som en dødsspiral.

- Vi må have en ny ledelse og en selvstændig SF politik. Vi er på kollissionskurs med vore vælgere. Jeg håber, at alle stemmer nej til salget på gruppemødet, siger Bjarne Sørensen.

Han siger direkte, at partiet for øjeblikket sejler afsted uden ledelse, kaptajn og ror.

- Enhver kører sit eget løb. Anette har ikke levet op til forventningerne, fastslår byrådsmedlemmet.