Tysk minister under anklage: Klar til at gå af

Tysk landbrugsminister bliver måske tvunget til at trække sig efter en episode, hvor han afslørede politidata.

Den tyske landbrugsminister afviser fredag at have handlet forkert, da han i oktober sidste år advarede socialdemokratiske ledere om, at navnet på et medlem af parlamentet var dukket op i forbindelse med en politiefterforskning af international børneporno.

Modstandere af Hans-Peter Friedrich (CSU) har krævet landbrugsministerens afgang, da de mener, at han har anskaffet og videregivet fortrolig politidata ulovligt. Episoden skete, da Hans-Peter Friedrich var indenrigsminister.

- Han har tydeligvis afsløret noget hemmeligt. Det er ikke foreneligt med hvervet som minister, siger Britta Hasselmann fra oppositionen.

Hvis landbrugsministeren træder tilbage, vil det være det første store slag mod den tyske kansler Angela Merkels (CDU) koalitionsregering, som blev taget i ed i december.

Selv mener Hans-Peter Friedrich dog ikke, at han har gjort noget galt.

Fredag siger han, at han mener, at han har handlet i overensstemmelse med loven ved at informere SPD, som var i koalitionssamtaler med Angela Merkel på det givne tidspunkt.

Hans-Peter Friedrich synes endda, at han har handlet "med god samvittighed". Men:

- Hvis anklagerne kommer frem til en anden konklusion og indleder en formel undersøgelse, vil jeg tilbyde min opsigelse, siger landbrugsministeren.

Ifølge dpa er CSU's formand, Horst Seehofer, fløjet til Berlin, hvad der opfattes som et tegn på situationens alvor.

0 kommentarer
Vis kommentarer