Annonce:
Annonce:

Presset Kinnock: Politisk fremtid truet af Oxford-advokat

Kinnock står usikkert i kampen om at blive Labour-kandidat på dagen for afstemning

Helle Thornings mand, Stephen Kinnock, er langt fra sikker på at blive valgt som kandidat til det britiske parlament. (Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen)
Helle Thornings mand, Stephen Kinnock, er langt fra sikker på at blive valgt som kandidat til det britiske parlament. (Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen)
Annonce:
Følg Politik

PORT TALBOT, WALES (EKSTRA BLADET): I eftermiddag afgøres kampen om Labours næste parlamentskandidat i Aberavon-kredsen i Sydwales.

Stephen Kinnock har siden januar arbejdet målrettet på at blive arbejderpartiets næste kandidat og har i den både boet på Bed & Breakfast, spist på den lokale indiske og formået at få opbakning fra tillidsrepræsentanterne på det lokale stålværk samt lokomotivførerne i området.

Ekstra Bladet i Wales: I dag bliver Kinnock valgt eller vraget

Alligevel ser det svært ud for Helle Thorning-Schmidts mand inden dagens urafstemning.

Ud af de i alt syv kandidater ser den Oxford-uddannede advokat fra Swansea, Jeremy Miles, ud til at kunne udgøre den største trussel.

Thornings kursskifte: Pludselig er dette privatfoto ok

Miles er løbet med i alt seks lokalafdelingers nominering som kandidat, mens Stephen Kinnock kun har kunnet tiltrække to. Samtidig støtter det afgående Labour-parlamentsmedlem Jeremy Miles over Kinnock.

Annonce:

Og selvom de lokale tillidsrepræsentanter bakker op om Kinnocks med de globale forbindelser, der kan sikre arbejdspladser lokalt, så har hovedsæderne bag flere store fagforeninger også fravalgt Kinnock og i stedet satset på Jeremy Miles.

Politisk redaktør på den lokale avis Western Mail, Martin Shipton, vurderer, at Stephen Kinnock langt fra kan vide sig sikker.

- Han har arbejdet grundigt og hårdt for at blive valgt. Og han har gjort meget ud af at kontakte alle medlemmer personligt. Men han er samtidig i defensiven, fordi stærke kræfter fra både venstre- og højrefløjen i partiet arbejder sammen om eksempelvis at sprede anti-Kinnock materiale på blogs, siger Martin Shipton til Ekstra Bladet.

Ekspert: Familiefoto er tegn på krise

Redaktøren vurderer, at navnet Kinnock kan udgøre et problem for Thornings mand.

- Neil Kinnock var som Labour-leder meget splittende. Og det har folk ikke glemt. Nogle vil huske ham med glæde, men mange vil også være skeptiske.

Det afgøres ved urafstemningen i løbet af dagen, om Kinnock bliver Labours kandidat. Her skal Kinnock bl.a. holde en salgstale på fem minutter for de forsamlede Labour-medlemmer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: