Presset Kinnock: Politisk fremtid truet af Oxford-advokat

Kinnock står usikkert i kampen om at blive Labour-kandidat på dagen for afstemning

Helle Thornings mand, Stephen Kinnock, er langt fra sikker på at blive valgt som kandidat til det britiske parlament. (Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen)
Helle Thornings mand, Stephen Kinnock, er langt fra sikker på at blive valgt som kandidat til det britiske parlament. (Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen)

PORT TALBOT, WALES (EKSTRA BLADET): I eftermiddag afgøres kampen om Labours næste parlamentskandidat i Aberavon-kredsen i Sydwales.

Stephen Kinnock har siden januar arbejdet målrettet på at blive arbejderpartiets næste kandidat og har i den både boet på Bed & Breakfast, spist på den lokale indiske og formået at få opbakning fra tillidsrepræsentanterne på det lokale stålværk samt lokomotivførerne i området.

Se også: Ekstra Bladet i Wales: I dag bliver Kinnock valgt eller vraget

Alligevel ser det svært ud for Helle Thorning-Schmidts mand inden dagens urafstemning.

Ud af de i alt syv kandidater ser den Oxford-uddannede advokat fra Swansea, Jeremy Miles, ud til at kunne udgøre den største trussel.

Se også: Thornings kursskifte: Pludselig er dette privatfoto ok

Miles er løbet med i alt seks lokalafdelingers nominering som kandidat, mens Stephen Kinnock kun har kunnet tiltrække to. Samtidig støtter det afgående Labour-parlamentsmedlem Jeremy Miles over Kinnock.

Og selvom de lokale tillidsrepræsentanter bakker op om Kinnocks med de globale forbindelser, der kan sikre arbejdspladser lokalt, så har hovedsæderne bag flere store fagforeninger også fravalgt Kinnock og i stedet satset på Jeremy Miles.

Politisk redaktør på den lokale avis Western Mail, Martin Shipton, vurderer, at Stephen Kinnock langt fra kan vide sig sikker.

- Han har arbejdet grundigt og hårdt for at blive valgt. Og han har gjort meget ud af at kontakte alle medlemmer personligt. Men han er samtidig i defensiven, fordi stærke kræfter fra både venstre- og højrefløjen i partiet arbejder sammen om eksempelvis at sprede anti-Kinnock materiale på blogs, siger Martin Shipton til Ekstra Bladet.

Se også: Ekspert: Familiefoto er tegn på krise

Redaktøren vurderer, at navnet Kinnock kan udgøre et problem for Thornings mand.

- Neil Kinnock var som Labour-leder meget splittende. Og det har folk ikke glemt. Nogle vil huske ham med glæde, men mange vil også være skeptiske.

Det afgøres ved urafstemningen i løbet af dagen, om Kinnock bliver Labours kandidat. Her skal Kinnock bl.a. holde en salgstale på fem minutter for de forsamlede Labour-medlemmer.

1 af 3 Området i Wales, hvor Stephen Kinnock forsøger at blive valgt ind. (Foto: Jonas Oulfson)
2 af 3 Området i Wales, hvor Stephen Kinnock forsøger at blive valgt ind. (Foto: Jonas Oulfson)
3 af 3 Helle Thornings mand, Stephen Kinnock, er langt fra sikker på at blive valgt som kandidat til det britiske parlament. (Arkivfoto: Claus Bjørn Larsen)
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen