Politisk krise om dansk golddigger

Spanske politikere vil have flere oplysninger om kongens forhold til danskfødte Corinna

Efter to timers afhøring af den spanske spionchef, general Felix Sanz Roldan, kræver spanske politikere flere svar om kong Juan Carlos' forhold til danskfødte Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

Dermed er der åbnet for, at krisen i det spanske kongehus også svækker regeringens troværdighed.

Se også: Spionchef afhøres om dansk kvinde

Kongen og Corinna har haft et tæt forhold siden 2004. Spionchefen blev i går afhørt om, hvorvidt der er blevet brugt statsmidler til beskyttelse af Corinna, tidligere Larsen. Han blev ligeledes spurgt om hun har haft adgang til frotrolige oplysninger.

Afhøringen fandt sted bag lukkede døre og er principielt hemmelig, men flere politikere udtalte sig efter seancen.

Bekymring over Corinna
- Jeg har tillid til general Roldan, men i relation til prinsesse Corinna er jeg bekymret, sagde kommunisten Cayo Lara.

- Vi har mange flere spørgsmål. De drejer sig både om, hvad regeringen har gjort, men de handler også om den kongelige familie, sagde Lara ifølge hjemmesiden 20minutos.es.

Rosa Diez fra folkedemokraterne kræver svar på, hvilke møder på regeringsniveau, som Corinna har deltaget i, når hun har ledsaget kong Juan Carlos på officielle rejser.

De sidste tabuer brudt
- Hvorfor har en person, der ikke har nogen officiel funktion, både repræsenteret det officielle Spanien og har haft personbeskyttelse, spurgte Diez efter mødet.

Hjemmesiden eleconomista.es konstaterer, at forholdet til Corinna zu Sayn-Wittgenstein har 'nedbrudt de sidste tabuer omkring kongens personlige liv, og monarkiets popularitet er faldet så meget, at der spekuleres på, om kongen bør abdicere'.0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere