Mary og paven beskyldt for arrogance

'Deres demonstrative beskedenhed er måske den mest uforskammede form for stolthed'

Pave Frans har knapt nok nået at få taget mål til nye embedsdragter, før han udsættes for en bredside i den store tyske avis Die Welt. Paven har givet afkald på flere af embedets ydre symboler, herunder de røde fløjlsko, men det bliver nu mødt med kritik.

Se også: Pave Frans hyldet af katolikker på Peterspladsen

- Også beskedenhed kan være udtryk for arrogance, skriver chefredaktør Alexander von Schönburg, Bild, i søsteravisen Die Welt.

Profilerer sig selv på embedets bekostning

Han kritiserer paver og kongelige, der bruger embedet til at profilere sig selv på embedets bekostning og affyrer en bredside mod kronprinsesse Mary i den sammenhæng.

- Billedet af den danske kronprinsesse, der selv bærer sine affaldsposer ned ved paladset (det omtalte billede var naturligvis iscenesat), er balsam for undersåtternes åndelige krav om lighed, skriver han.

Læs også:

Se også: Kongehuset købte for 113.645 kroner hver dag i 2012

Og von Schönburg konkluderer:

- Spørgsmålet er, om der ikke bag disse udvalgte eksempler på ydmyghed gemmer sig en utilgivelig arrogance.

Påtrængende form for beskeden
Den engelske prins Harry får også en bredside for at gøre sig jævn med de jævne.

Alexander von Schönburg er som chefredaktør af en frokostavis glad for alle de billeder, han får af kongelige og prælater, men han er bekymret for embedernes værdighed, og man skal ikke tage fejl. Kongehuse er populære i Tyskland.

- Ved siden af denne påtrængende beskedenhed er det en dårlig vane at forveksle sig selv med embedet. Det er måske den mest uforskammede form for stolthed, konkluderer chefredaktøren.

En pave til at kysse
Det skal konstateres, at Die Welt i en anden artikel bruger overskriften: En pave til at kysse.

Angrebet mod pave Frans skyldes bl.a., at han nægtede at bestige sin trone, at han nægtede at iføre sig røde sko, at han fravalgte de røde kapper, og at han selv hentede sin kuffert fra hotellet i Vatikanet.

Da Frans var blevet valgt, tog det usædvanlig lang tid for hoffets embedsmænd at få ham iklædt sin nye dragt i 'Tårernes værelse'. Frans fastholdt sine ønsker og vandt dermed første omgang i kampen mod traditioner og bureaukrati.

1 af 2 Kronprinsesse Mary kritiseres for at iscenesætte sig selv som en ganske almindelig husmor. POLFOTO
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere