DR: Partifæller lækkede vækstplan for at skade minister

Regeringens plan om at lette selskabsskatten skulle ikke være lagt frem før kontanthjælpsreformen, lyder det - OPDATERET MED BERIGTIGELSE

(Foto: Jesper Mortensen)
(Foto: Jesper Mortensen)

OPDATERET 20.48

----

DR har valgt at udsende en berigtigelse på nedenstående historie:

BERIGTIGELSE: Deadline bragte lørdag aften et indslag om udviklingen i meningsmålingerne fra sidste folketingsvalg og frem til i dag.

I den sidste del af indslaget hævder DR's analyseredaktør, at personer tæt på statsminister Helle Thorning Schmidt lækkede beslutningen om en sænkelse af selskabsskatten til medierne med det motiv at stække beskæftigelsesminister Mette Frederiksen i forbindelse med hendes lancering af kontanthjælpsreformen dagen efter.

Den påstand er der ikke dokumentation for.

Efterfølgende videreformidledede DR påstanden i en artikel på Dr.dk uden her at gøre opmærksom på, at der var tale om gisninger.

DR Nyheder beklager fejlene. Artiklen kan læses herunder.

Oplysningen om nedsættelsen af selskabsskatten blev lækket til pressen af hendes egne partifæller, før Mette Frederiksens pressemøde om kontanthjælpsreformen - alt sammen for at skade beskæftigelsesministeren politisk og skade hendes popularitet.

Det kom frem i et Deadline-interview med DR-Nyheders analyse-redaktør, Kenneth Thue Nielsen.

For det var slet ikke meningen, at den kontroversielle lancering af regeringens vækstplan med nedsættelse af selskabsskatten over for erhvervslivet skulle offentliggøres på den måde.

Læs historien nedenfor her
Det var slet ikke meningen, at regeringens vækstplan skulle have været offentliggjort, da den blev det. Men partifæller valgte at lække oplysningen for at skade beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S).

Sådan lyder det fra DR Nyheders analyseredaktør og valgekspert, Kenneth Thue Nielsen, om den kontroversielle lancering af regeringens vækstplan med nedsættelse af selskabsskatten over for erhvervslivet.

- Den plan, der blev offentliggjort, var slet ikke tænkt til at skulle offentliggøres på den måde, den blev. Det ved jeg fra kilder, jeg har på Christiansborg, siger han til Deadline.

- Hele pointen var, at man ville fodre erhvervslivet med penge fra erhvervslivet. Pengene fra bankerne og Nordsøolien skulle være givet tilbage til erhvervslivet i form af skattelettelser, fortæller han.

Ifølge Kenneth Thue Nielsens kilder blev oplysningen om nedsættelsen af selskabsskatten lækket til pressen før Mette Frederiksens pressemøde om kontanthjælpsreformen for at skade hendes popularitet.

- Nogen valgte altså søndag, før Mette Frederiksen om mandagen skulle præsentere sin kontanthjælpsreform, at lække den del af den store vækstpakke som hed selskabsskattelettelser.

- Derfor kom Mette Frederiksens pressemøde til at se ganske anderledes ud, end hun kunne have forestillet sig i sit værste mareridt, siger Kenneth Thue Nielsen.

Det skete som led i et personopgør, som Kenneth Thue Nielsen betegner som "brutalt".

- Angiveligt var motivet, at Mette Frederiksen skulle stækkes, fortæller Kenneth Thue Nielsen, der peger på, at lækagen kan være kommet helt fra S-toppen tæt på statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere