Palin sviner Obamas politik: Det ligner reality-tv

Den ultrakonservative Tea Party-kvinde kalder præsidenten en løgner, men revser også Republikanerne

Den kontroversielle højrefløjspolitiker Sarah Palin sendte lørdag en ordentlig opsang til USA's præsident, Barack Obama, da hun gik på scenen ved en republikansk konference nær Washington.

- Det er ikke lederskab, vi ser fra Washington. Det er reality-tv, det er virkelig dårlig reality-tv, som amerikanerne har zappet væk fra for lang tid siden, siger den tidligere guvernør i Alaska.

Sarah Palin var blevet vicepræsident for John McCain i 2008, hvis han havde vundet valget over Obama. Siden har hun blandt andet været politisk kommentar på Fox News, og hun har endda haft en hovedrolle i sit eget realityshow på tv-skærmen.

- Hr. præsident, vi indrømmer det gerne: Du vandt. Nu må du forlade teleprompterne og gøre dit arbejde.

- Barack Obama lovede den mest gennemsigtige administration nogensinde. Barack Obama, du lyver, siger 49-årige Palin på talerstolen ved Conservative Political Action Conference (CPAC).

Hun rettede også det retoriske skyts mod Obamas planer om stramme våbenloven og blandt andet indføre baggrundstjek af amerikanere, der vil købe pistoler og rifler:

- Flere baggrundstjek? Glimrende idé, hr. præsident. Vi skulle have startet med at tjekke dig.

Palin angreb også sit eget parti. Hun beskyldte Republikanerne for at marginalisere kandidater fra den ultrakonservative Tea Party-bevægelse til præsidentvalget i 2016. En politisk fraktion, som Palin er en del af.

Palin fik også salen til at grine og klappe, da hun gjorde nar af New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, der har forsøgt at forbyde store sodavandsflasker og sukkerholdige drikke ved at tage en ordentlig tår af et kæmpekrus fyldt med sodavand.

Bloombergs læskedrik-forbud, som har mødt modstand fra republikanere, blev blokeret af en dommer i New York i denne uge.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere