Unge strømmer til Liberal Alliance

Liberal Alliances Ungdom har fået 50 procent flere medlemmer. Forsker kalder det et liberalt ungdomsoprør

Selv om de unge politikere i Liberal Alliances Ungdom for nylig kom i offentlig modvind, da de foreslog at give danskerne skydevåben, ændrer det ændrer ikke på, at ungdomspartiet i weekenden afholdt landsmøde i absolut medvind.

Antallet af medlemmer i Liberal Alliances Ungdom er på et år steget med 50 procent, så der i dag er 768 medlemmer fordelt på 24 afdelinger i Danmark, skriver Politiken.

Den markante fremgang overrasker ikke Søren Risbjerg Thomsen, professor i Statskundskab ved Aarhus Universitet.

- Man kan næsten tale om, at der ligefrem er ved at ske et liberalt ungdomsoprør blandt dele af de unge i Danmark, siger Søren Risbjerg Thomsen, som forsker i vælgeradfærd, til Politiken.

Søren Risbjerg Thomsens seneste analyse baseret på mere end 60.000 Gallup-interview fra folketingsvalget i 2011 og frem viser, at mens de unge flygter fra et traditionelt parti som Socialdemokraterne, ville hver tiende unge dansker mellem 18 og 24 år stemme på Liberal Alliance.

Formanden for Liberal Alliances Ungdom, Rasmus Brygger, glæder sig over udviklingen:

- Man kan godt drage paralleller til hippiebevægelsen. Liberalismen er også et oprør med de institutioner og den kultur, som er i samfundet i dag, siger han til Politiken.

Af Liberal Alliances Ungdoms parti- og arbejdsprogrammer fremgår, at de unge vil legalisere våben og al narkotika, afskaffe ulandsbistand, åbne grænserne, privatisere uddannelsesinstitutioner og sygehusvæsen og nedlægge folkekirken, kongehuset og Kulturministeriet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere