Berlusconi tiltalt i ny korruptionssag

Købte sig til magten ved at betale senator 23 mio. kr. for at skifte parti

Silvio Berlusconi slap af med 14 retssager på grund af forældelse, men nu er han involveret i tre sager om købesex, skattesvindel og korruption. (Foto: AP)
Silvio Berlusconi slap af med 14 retssager på grund af forældelse, men nu er han involveret i tre sager om købesex, skattesvindel og korruption. (Foto: AP)

Silvio Berlusconi har formået at gøre comeback i både italiensk politik og på anklagebænken. Statsadvokaturen i Napoli har indkaldt ham til afhøring 5. marts, sigtet for at have bestukket en senator til at skifte parti, så Berlusconi i 2008 kunne vælte Romano Prodis regering.

Før det italienske valg var Berlusconi blevet idømt fire års fængsel for skattesvindel og i en verserende sag er han tiltalt for at have købt sig til sex med en 17-årig danserinde.

Læs også:

Se også: Italiensk kaos: Berlusconi får vetoret

Millionerne skal være gået til senator Sergio De Grigerio, der i 2006 blev valgt ind i senatet på en liste, hvis program var at gøre op med korruptionen i Italien. Men pengene har åbenbart været store nok, for De Grigorio stiftede et nyt parti, der hjalp med at få Prodis socialdemokratiske regering til at kollapse.

Sender demonstranter på gaden
Den nye sag bliver mødt med rasende protester fra Angelino Alfano, der er et ledende medlem af Berlusconis parti, Frihedsfolket.

- Det er de juridiske myndigheders svar på Berlusconis valgsejr. Vi vil arrangere store demonstrationer i et forsvar for Frihedsfolkets rettigheder. Vi vil kæmpe med al vor styrke, siger Alfano til partiavisen Il Messaggero.

15 millioner under bordet
Ifølge sigtelsen har Berlusconi betalt ca. 7,5 mio. kr. til De Grigerios nye parti, Italienere i Verden, og ca. 15 mio kr. direkte til De Grigerio. Berlusconi hævder, at den første udbetaling er legal partistøtte, mens han benægter den anden.

Anklagemyndigheden i Napoli har bedt om en dommerkendelse til ransagninger og telefonaflytninger, herunder lister over telefonopkald og beslaglæggelse af e-mails.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere