V i vildrede om Fredericia-borgmester

Thomas Banke-sagen martrer stadig Venstre, der i aften havde planlagt at udpege ny borgmesterkandidat i Fredericia, men nu har udsat det

Sagen om den detroniserede borgmester i Fredericia Thomas Banke spøger stadig. Venstre har nu udskudt beslutningen om, hvem der skal overtage hans kandidatur til kommunalvalget i november i år. (Foto: Ole Frederiksen)
Sagen om den detroniserede borgmester i Fredericia Thomas Banke spøger stadig. Venstre har nu udskudt beslutningen om, hvem der skal overtage hans kandidatur til kommunalvalget i november i år. (Foto: Ole Frederiksen)

Den opsigtsvækkende sag med Venstres borgmester i Fredericia, Thomas Banke omkring jul og Nytår trækker stadig søm ud af partiet.

I aftes var det planalgt, at den lokale partiforening på sin generalforsamling skulle udpege en ny borgmesterkandidat som erstatning for Thomas Banke. Det bliver ikke til noget.

- Nu skal vi have valgt en ny bestyrelse som langt hen ad vejen består af nye medlemmer, fordi nogle ikke genopstiller eller har trukket sig. Derfor er det vigtigt, at de får lidt tid til at få talt med alle de nødvendige kandidater, så vi kan få lavet en rigtig god liste til kommunalvalget, siger Venstres grupperformand Peder Hvejsel i Fredericia Byråd til P4 Trekanten.

Rod i bilagene
Det politiske vakuum i den lokale Venstre-forening opstod, da Thomas Banke trak sig efter pres fra stort set det samlede byråd, inclusive flertallet af V-medlemmer. Det skete efter et syndigt rod med bilag, kørselsregnskaber og private indkøb på kommunens kreditkort.

Se også: Engell om Bankesagen: En sæbeopera af de store
Samtidig var Thomas Banke under stærk mistanke for at have et stofmisbrug. Det afviste han selv og forklarede, at han var blevet afhængig af morfin efter en større tandoperation.

S er klar
I modsætning til Venstre er Socialdemokraterne klar med sin kandidat. For tre år siden blev folketingsmand Jacob Bjerregaard udnævnt til partiets borgmesterkandidat.

Læs også:

Se også: Han skal hive Fredericia tilbage til S
Han skal forsøge at tilbageerobre den borgmesterpost, som Venstre og Thomas Banke erobrede fra Socialdemokraterne ved valget for snart fire år siden.

Før da havde Socialdemokraterne siddet uafbrudt i 90 år på borgmesterposten i fæstningebyen.

Læs også:

Se også: Morfin-borgmester giver sig selv et mistillidsvotum

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere