Vækstplanen får uroen i SF til at brede sig

Der er slet ikke nok SF-aftryk i ny vækstplan, mener flertallet i SF-baglandet. Forlad regeringen, lyder det.

Store dele af SF's bagland er stærkt utilfredse med partileder Annette Vilhelmsen, efter regeringen tidligere på ugen fremlagde sin længe ventede vækstplan. Det skriver Berlingske.

SF-politikerne mener ikke, at partiformanden har fået sat tydelige SF-spor i "Vækstplan DK", og flere efterspørger nu åbent en debat om, hvorvidt SF stadig fortsat bør være en del af regeringen.

Berlingske Research har været i kontakt med 113 byrådsmedlemmer og partiforeningsformænd i SF. 76 mener "slet ikke" eller "i lav grad", at regeringens vækstplan indeholder tydelige spor af SF's politik.

Arly Eskildsen, der er gruppeformand for SF's byrådsgruppe i Herlev Kommune og fungerende formand for SF-gruppen i Region Hovedstaden, har fået nok.

- Jeg mener simpelthen ikke, at den generelle økonomiske linje er regeringen værdig. Derfor bliver vi i SF nødt til at diskutere, om vi fortsat skal være en del af den. Det er meget svært at se SF's politik i det, siger han til Berlingske.

Elsemarie Trøst, der er byrådsmedlem for SF i Skive Kommune, går skridtet videre.

- Jeg mener ikke, at SF skal være i regering. Jeg genkender ikke mig selv i regeringens politik længere, siger hun til avisen.

Baglandet i SF er blandt andet utilfreds med, at regeringen planlægger at tage penge fra reformerne af SU og kontanthjælpen og dele ud til skattelettelser for virksomhederne.

SF's politiske ordfører, Jesper Petersen, afviser, at partiet ikke har fået sat sit præg på regeringens vækstplan. Vilhelmsen selv ønsker ikke at kommentere kritikken.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere