Anti-amerikansk præsident vinder valget i Ecuador

Rafael Correa er så godt som sikker på genvalg, efter det sydamerikanske lands befolkning har stemt

Ecuadors præsident, Rafael Correa, står til endnu en periode i det magtfulde embede efter søndagens valg i det olieproducerende land.

49-årige Correa har ifølge den seneste valgstedsmåling fået 57 procent af stemmerne sammenlignet med de 24 procent, der er gået til den tidlige bankmand Guillermo Lasso. Han er den nærmeste rival blandt de syv oppositionskandidater, der stiller op i valget.

40 procent af stemmerne er talt op, men valgmyndighederne forventer ikke, at resultatet ændrer sig.

- Ingen kan stoppe denne revolution, siger en jublende Correa fra balkonen i præsidentpaladset, efter han har gjort krav på valgsejren.

- Kolonimagterne styrer ikke landet længere. Jeg kan forsikre jer, at i denne revolution har ecuadorianerne kontrollen, tilføjer han.

Correa fik magten i den sydamerikanske stat i 2007, og han har siden fået massiv støtte fra især den fattige del af befolkningen.

Præsidenten har blandt andet brugt indtægterne fra oliehandlen til at bygge nye veje, hospitaler og skoler i landlige områder og barakbyer.

- Vores Ecuador har behov for en præsident som Rafael Correa. Han har været stærk, og han har ikke frygtet nogen, siger 46-årige Julieta Moira, som er arbejdsløs og fejrer valgsejren foran præsidentpaladset i hovedstaden Quito.

- Jeg er meget begejstret, glad og taknemmelig, tilføjer hun.

Rafael Correa har dedikeret sin valgsejr til Venezuelas leder, Hugo Chavez, som i øjeblikket kæmper med en kræftsygdom.

Correa bliver nu fremover muligvis Latinamerikas primære anti-amerikanske stemme, da Chavez holder lav profil på grund af sit skrantende helbred.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere