Obamas plan: Alle fireårige skal i skole

Den amerikanske præsident mener, at penge til undervisning af små børn er givet godt ud

Obama hygger sig med elverne i en forskoleklasse på College Heights Early Childhood Learning Center i Georgia. (Foto: AP)
Obama hygger sig med elverne i en forskoleklasse på College Heights Early Childhood Learning Center i Georgia. (Foto: AP)

USA's præsident, Barack Obama, besøgte torsdag et klasselokale med fireårige elever i Decatur, Georgia, for at sælge en ny plan, der går ud på, at alle amerikanske børn skal begynde i forskole, når de er fire år.

- Undersøgelse efter undersøgelse viser, at jo tidligere børn starter med at lære, jo bedre klarer han eller hun sig senere i livet siger præsident Obama i en udtalelse til pressen.

- Men her er problemet: Vi gør ikke nok for at give alle vore børn den chance, siger han og peger på, at især lavindkomstgrupper sakker bagud.

Obama fremlagde under sin State of the Union-tale den ambitiøse plan, der over en tiårig periode skal styrke USA's uddannelsesniveau.

- I delstater, der har gjort det til en prioritet at uddanne vores yngste børn, viser undersøgelser, at det er mere sandsynligt at børnene lærer at læse og lave matematik på et alderssvarende niveau, får sig en gymnasieuddannelse, holder fast i et job og stifter stabile familier senere i livet, sagde Obama under talen og tilføjede:

- Vi ved, at det virker.

Der er lang vej til målet, da kun 28 procent af alle fireårige børn i 2011 var indskrevet i et statsfinansieret forskoleprogram, viser tal fra National Institute for Early Education Research.

Obamas plan om at få alle børn i forskole vil koste omkring 55 milliarder kroner om året. Det er penge, som kan være vanskelige at finde i de offentlige budgetter i øjeblikket.

1 af 4 Den lille dreng kommer under Obamas lup. (Foto: AP)
2 af 4 Det er ikke hver dag, at man får chancen for at sige high five til præsidenten. (Foto: AP)
3 af 4 Eller for at få et kram. (Foto: AP)
4 af 4 Obama hygger sig med elverne i en forskoleklasse på College Heights Early Childhood Learning Center i Georgia. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere