Søvndal napper Connies højrehånd

EU-klimakommissær Connie Hedegaards nærmeste danske medarbejder trækkes hjem til topjob i Udenrigsministeriet

Connie Hedegaard mister sin nærmeste danske medarbejder et år før tid, fordi Søvndal har tilbudt ham topjob i Udenrigsministeriet (Foto: AP)
Connie Hedegaard mister sin nærmeste danske medarbejder et år før tid, fordi Søvndal har tilbudt ham topjob i Udenrigsministeriet (Foto: AP)

Den danske EU-kommissær, Connie Hedegaard, må slippe sin nærmeste danske medarbejder lidt over et år før tid.

Ritzau erfarer, at Hedegaards vicekabinetschef, Michael Starbæk Christensen, 1. maj bliver hentet hjem til Udenrigsministeriet for at overtage jobbet som politisk direktør og centerchef for global politik og sikkerhed.

Han overtager jobbet i toppen af udenrigsminister Ville Søvndals (SF) embedsværk efter Lars Lose, der rykker til Statsministeriet som udenrigspolitisk rådgiver for Helle Thorning-Schmidt (S).

Det job bliver ledigt, fordi Thornings hidtidige toprådgiver, Ulrik Vestergaard Knudsen, 1. april flytter til London til jobbet som chef for telegiganten Vodafones internationale lobbyarbejde.

Michael Starbæk Christensen er klassisk skolet i den danske udenrigstjeneste og har tidligere været udsendt til Moskva og til den danske FN-mission i New York omkring 2005, da Danmark havde plads i FN's Sikkerhedsråd.

Tre år forinden havde Starbæk gjort sig bemærket i offentligheden ved at stå frem som en af medunderskriverne på en erklæring, hvor medarbejdere i Udenrigsministeriet gav luft for deres frustrationer over følgerne af ministeriets skrappe spareplaner.

Før og under FN's klimatopmøde i København i 2009 var Starbæk udlånt til Statsministeriets særlige klimasekretariat, der blev ledet af Politikens nuværende chefredaktør, Bo Lidegaard.

Umiddelbart efter klimatopmødet blev den daværende klimaminister, Connie Hedegaard, indstillet til at overtage Danmarks plads i EU-Kommissionen, og hun håndplukkede den danske topdiplomat til at følge med til Bruxelles.

Connie Hedegaards mandat udløber i midten af 2014, hvor der skal udpeges en ny kommission.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere