Obamas debat-fiasko koster føringen

For første gang i valgkampen indtager Mitt Romney føringen i meningsmålingerne

Præsident Barack Obama har haft føringen i den amerikanske valgkamp hele året, men en skidt debat i sidste uge har vendt op og ned på dysten. (Foto: AP)
Præsident Barack Obama har haft føringen i den amerikanske valgkamp hele året, men en skidt debat i sidste uge har vendt op og ned på dysten. (Foto: AP)

Barack Obamas svage indsats i den første tv-debat i det amerikanske præsidentvalg kan have kostet genvalget. Flere meningsmålinger efter debatten i Denver i sidste uge viser massiv fremgang til modkandidaten Mitt Romney.

En meningsmåling fra Pew Reaserch giver republikaneren Mitt Romney 49 procent opbakning, mens demokraten Barack Obama står til 45 procent. I den sidste måling taget før debatten førte Obama med 51 procent mod 42 procent til Romney.

Samtidig viser en måling fra analyseinstituttet Gallup, at Obama har sat sit forspring på fem procentpoint over styr med den blodfattige præstation, der fandt sted for øjnene af 67 millioner vælgere.

Vælgerskredet har næsten neutraliseret Obama føring i et gennemsnit over talrige meningsmålinger hos hjemmesiden Real Clear Politics. Her er Obama forspring reduceret til et halv procentpoint.

Obama er blevet kritiseret for, at han mødte træt og uforberedt op til en tv-debat, der på forhånd var udråbt som Romneys bedste chance for et comeback. Romney leverede til gengæld sit livs bedste politiske præstation.

Læs: Obama rejste over en milliard

Obama har indrømmet, at han kunne have gjort det bedre. I en tale til tilhængerne i Los Angeles komplimenterede Obama musikere som Jon Bon Jovi og Jennifer Hudson, som optrådte ved arrangementet.

- De optræder uden fejl aften efter aften... jeg kan ikke altid selv sige det samme, erkender han.

Se det i tv-klippet over artiklen.

Næste debat mellem de to rivaler finder sted 16. oktober. Denne gang er det udenrigspolitikken, der står på dagsordenen – og ifølge iagttagere kan Obama næppe tåle at tabe denne debat.

1 af 3 Mitt Romney har fået vinden i ryggen efter tv-debatten. (Foto: AP)
2 af 3 Rivalerne: Demokraten Barack Obama og republikaneren Mitt Romney. (Foto: AP)
3 af 3 Præsident Barack Obama har haft føringen i den amerikanske valgkamp hele året, men en skidt debat i sidste uge har vendt op og ned på dysten. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen