Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Romney tjente 80 millioner sidste år

Den republikanske præsidentkandidat frigiver ’sammendrag’ af skatteoplysninger for de sidste 20 år

Mitt Romney forsøger at dæmpe kritikken ved at frigive oplysninger fra de sidste 20 års skattepapirer. (Foto: AP)
Mitt Romney forsøger at dæmpe kritikken ved at frigive oplysninger fra de sidste 20 års skattepapirer. (Foto: AP)

Mitt Romney betalte sidste år 14 procent i skat ud af en indtægt på 13,7 millioner dollar - knap 80 millioner kroner. Det viser præsidentkandidatens selvangivelse for 2011, der blev offentliggjort fredag.

Skattepapirerne viser desuden, at den tidligere forretningsmand og hans kone, Ann, gav fire millioner dollar - cirka 30 procent af deres indtægt - til velgørende formål i 2011. Det må siges at være ganske rundhåndet.

Samtidig valgte Romney kun at trække halvdelen af beløbet til velgørenhed fra i skat. Det gjorde han for at holde sin skatteprocent på over 13 procent, oplyser hans revisor i en meddelelse.

Mitt Romney, 65, løfter også sløret for sine skatteforhold i de sidste 20 år. I perioden 1990 til 2009 betalte Romney en gennemsnitlig skat på 20 procent. I samme periode var hans laveste årlige skatteprocent 13,6.

I gennemsnit har Romney-parret de sidste 20 år givet 13,5 procent af deres bruttoindkomst til velgørende formål. Det er ikke oplyst, hvilke organisationer, der har modtaget penge fra parret.

Mitt Romney håber, at han med de nye oplysninger kan lægge en dæmper på kravet om, at han offentliggør flere års skattepapirer. Det er dog tvivlsomt, at de nye oplysninger vil tilfredsstille kritikerne, da informationerne fra de sidste to årtier er ufuldstændige.

Romney har hidtil kun offentliggjort komplette skattepapirer for årene 2010 og 2011.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen