Putin: Jeg løj om min jagt

Ruslands præsident har mest nedlagt dyr, der var fanget til lejligheden

Vladimir Putin har i stribevis af billeder optrådt som en storvildtsjæger, der på klos hold og med fare for sig selv har nedlagt leoparder, tigre og isbjørne. Nu indrømmer han, at dyrene var fanget til lejligheden.

-Det var min idé. Da jeg bedøvede tigeren skabte det opmærksom om, at racen er truet. Der er tigre i 20 lande, og nu passer de bedre på dem, siger Putin til journalisten Masha Geesen, som har skrevet en af de mest ondskabsfulde Putin-biografier.

- Leoparderne var også min idé, Ja, jeg ved, at de blev fanget først, men det vigtigste er at skabe opmærksomhed om problemet, siger den nu forhenværende storvildsjæger.

Tigeren var fra Zoo
Allerede da Putin blev vist med tigeren for fire år siden, mente flere bloggere, at de kunne genkende den fra en zoologisk have i Sibirien.

Putins jagthistorier minder om den gamle joke om en af hans forgængere, den aldrende Leonid Brejsnev, der var på bjørnejagt i Polen. Da Brejsnev havde affyret sit første skud, stak bjørnen af, og Brejsnev protesterede rasende. 'Herr præsident, De har skudt snoren over', sagde skovfogden.

Snød med antik vase
Vladimir Putin har også optrådt som en frømand, der fandt en antik vase.

-Det var også et setup. Jeg skulle jo ikke demonstrere, at jeg er en god dykker, men søge at øge interessen for historie, forklarer han til Geesen.

Nu venter vi kun på, at Putin lader en stand in springe ud i faldskærm, når de olympiske vinterlege åbner i 2014.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen