Præsidentfrue: Jeg var ikke luder

Sagsøger Google for at få rygter fjernet fra nettet

Det var et højdepunkt for ægteparret Wulff, da de blev modtaget af pave Benedict XVI. Nu har hun måttet erklære, at hun aldrig har været luder. (Foto: AP)
Det var et højdepunkt for ægteparret Wulff, da de blev modtaget af pave Benedict XVI. Nu har hun måttet erklære, at hun aldrig har været luder. (Foto: AP)

Tysklands præsidentfrue indtil 12. februar, Bettina Wulff (39), har i en edsvoren erklæring til en domstol i Hamburg meddelt, at hun 'aldrig har været prostitueret'. Hun forlanger en retskendelse om, at søgemaskinen Google ikke længere må vise resultater, hvis brugere søger på f.eks. 'Bettina Wulff und escort' eller 'Bettina Wulff und Hure'.

Rygter fra blogger-verdenen er dermed bragt ud i det åbne. Siden 2006 har der været påstande på nettet om at Bettine Wulff, tidligere Körner, var tilknyttet horehuset Artemis i Berlin, og at hun optrådte under 'kunstnavne' som Tattoo Betty eller Victoria. Det har aviserne være tilbageholdende med at skrive om, men efter sagsanlægget i Hamburg er der frit slag.

Ud over Google har Bettina Wulff stævnet tv-værten Günter Jauch (Tysklands Jes Dorph-Petersen) med et krav om, at han ikke må medvirke til at udsprede rygterne. Han har en enkelt gang i en tv-udsendelse spurgt, om det var rigtigt, at skandalebladet Bild havde en saftig historie om Bettina Wulff i skufferne. Jauch har frivilligt lovet ikke at spørge mere til sagen.

Gift med sekretæren
Christian Wulff holdt kun halvandet år som forbundspræsident, så måtte han træde tilbage på grund af smålig nærighed. Han modtog gratis ferier fra en erhvervsleder og en filmproducerer, som han kunne støtte i kraft af sit tidligere job som ministerpræsident i delstaten Niedersachsen. Skandalen har tæret hårdt på Christian Wulff, der er genstand for en politiundersøgelse. Han ligner en mand, hvis livsgnist er slukket.

Nu trækkes han ind i en ny skandale. Christian Wulff lod sig i 2006 skille fra sin hustru og mor til parrets datter, fordi han havde forelsket sig i sin yngre sekretær Bettina Körner. Parret blev gift i 2008, og da de rykkede ind i præsidentpaladset Schloss Bellevue i Berlin, kastede det en glans af glamour over et traditionelt støvet embede.

Skandalen om hustruen er nu blevet politisk. Socialdemokraten Thomas Oppermann beskylder Wulffs partifæller i det borgerlige CDU for at have startet rygterne. Niedersachsen nye ministerpræsident, David McAllister (søn af en skotsk soldat) skal nu besvare spørgsmål i landdagen om sagen.

1 af 2 Christian Wulff blev 30. juni 2010 valgt til Tysklands forbundspræsident. Han tiltrådte embedet 2. juli samme år, men trådte tilbage den 17. februar 2012 efter anklager om at have taget imod et privatlån på særligt favorable vilkår. Bettina Wulff er hans kone. (Foto: AP)
2 af 2 Det var et højdepunkt for ægteparret Wulff, da de blev modtaget af pave Benedict XVI. Nu har hun måttet erklære, at hun aldrig har været luder. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen