Pakistan: USA's droneangreb må høre op nu

USA bliver beskyldt for at overhøre pakistanske krav om at stoppe angreb med ubemandede fly

Pakistan har i et meget klart sprog gjort det klart for USA, at droneangreb med ubemandede fly på militante må indstilles på pakistansk territorium.

- Vi har sagt det meget klart: Et klart stop for droneangreb, men USA vil ikke lytte, siger den pakistanske udenrigsminister, Hina Rabbani Khar.

- Jeg fastslår, at vi har sagt det tidligere meget kategorisk, men de ville ikke lytte. Jeg håber, at de bliver bedre til at høre efter, siger den pakistanske minister nyhedsbureauet Reuters.

Angreb med ubemandede droner, der sendes ind over Pakistan fra Afghanistan og styres i kontrolcentre i USA, har været en succes, som i årevis har præget USA indsats mod al-Qaeda og Taliban. Luftangrebene betegnes som meget effektive af embedsmænd i Pentagon.

I Pakistan ses flyangrebene imidlertid som krænkelser af landets suverænitet, og der er blevet dræbt og såret civile ved en del droneangreb.

De skarpe udtalelser fra Khar kommer umiddelbart før USA's særlige udsending til Pakistan og Afghanistan, Marc Grossman, kommer til Islamabad.

Den skrøbelige alliance mellem Washington og Islamabad i kampen mod terrorisme fortsætter og Khar siger, at de militante kan bekæmpes med andre metoder.

- Vi er nødt til at søge efter metoder, som begge lande kan acceptere, siger hun.

Det er tidligere blevet nævnt som en mulighed, at USA giver efterretningsoplysninger videre, så pakistanske F-16 kampfly kan bombe de militante.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere