Han vil også udfordre Obama

Højrereligiøs republikaner udfordrer Barack Obama. Google-søgning definerer Rick Santorum som en blanding af glidecreme og afføring

Rick Santorum, 53, der er gift og har syv børn, var en fremtrædende republikansk senator, ind til han tabte sit genvalg i 2006. Nu vil han være præsident. (Foto: AP)
Rick Santorum, 53, der er gift og har syv børn, var en fremtrædende republikansk senator, ind til han tabte sit genvalg i 2006. Nu vil han være præsident. (Foto: AP)

Den tidligere senator Rick Santorum oplyser mandag, at han stiller op i forsøget på at blive republikanernes præsidentkandidat ved valget i USA i 2012.

– Jeg er parat til at lede, parat til at kæmpe for frihed og for Amerika, sagde Santorum, da han meddelte sin beslutning foran tilhængere i sit valgdistrikt i det vestlige Pennsylvania.

Rick Santorum, der er gift og har syv børn, appellerer stærkt til den religiøse højrefløj i USA, og han har aldrig holdt sig tilbage i sine fordømmelser af abort og homoseksuelle.

Hans hyppige angreb på bøsser og lesbiske har gjort ham til et forhadt navn blandt homoseksuelle, der har erklæret politikeren krig på internettet.

For eksempel vil alle, der søger på Rick Santorum via søgemaskinen Google i første link blive præsenteret for en noget uappetitlig beskrivelse af kandidaten:

’Santorum: Den skummende blanding af glidecreme og afføring, der nogle gange er et biprodukt af analsex’, lyder definitionen.

Læs: Ny måling godt nyt for Obama

Alligevel ligger Santorum ganske godt til i meningsmålingerne, hvor han placeres i midten af det efterhånden brogede felt af republikanske kandidater.

Mitt Romney, der meddelte sit kandidatur i sidste uge, anses for at være den republikanske spidskandidat i et felt, som endnu ikke er færdigdannet.

0 kommentarer
Vis kommentarer