Græske dødstrusler mod topforhandler

Jean-Claude Juncker, en af eurozonens topfolk, trues på livet af utilfredse grækere

Luxembourgs premierminister og en af eurozonens mest indflydelsesrige personer, Jean-Claude Juncker, modtager jævnligt dødstrusler fra grækere, som åbenbart ikke bryder sig om EU's håndtering af gældskrisen i Grækenland.

Juncker, som også er formand for Eurogruppen, der omfatter de 17 eurolandes finansministre, oplyste om de ubehagelige henvendelser fra Grækenland under en spørgerunde mandag aften i Europa-Parlamentet.

- Hvad kan man sige til grækerne? Det er et godt spørgsmål, jeg ofte stiller mig selv, fordi jeg modtager masser af breve fra grækere - heriblandt også dødstrusler, sagde Juncker i Strasbourg.

Oplysningen om truslerne mod Juncker kommer tre dage efter, at han igen forhandlede med den græske premierminister George Papandreou om behovet for ny økonomisk hjælp til regeringen i Athen.

Søndag protesterede omkring 50.000 utilfredse grækere foran landets parlament for at markere utilfredshed med, hvad de betragter som et knæfald fra de græske politikeres side over for de sparekrav, EU stiller til regeringen.

Nyhedsbureauet AFP har forgæves forsøgt af få en uddybende kommentar fra Junckers talsmand om de påståede dødstrusler.

Får et år siden indgik Grækenland aftale med EU og Den Internationale Valutafond (IMF) om en redningspakke på 820 milliarder kroner, og fredag blev der opnået enighed om en ny hjælpepakke fra EU, IMF og Den Europæiske Centralbank.

Efter forhandlinger, der har stået på over de seneste fire uger, enedes den såkaldte trojka om at give Grækenland den økonomiske håndsrækning, der skal gøre det muligt for landet at leve op til dets økonomiske forpligtelser.

De nye tiltag skal være med til at bringe Grækenlands budgetunderskud under kontrol, og den økonomiske pakke ventes at være klar til udbetaling i begyndelsen af juli.

0 kommentarer
Vis kommentarer