EL advarer S mod borgerlige alliancer

Enhedslisten vil ikke være sikkerhedsnet for rød regering, hvis den laver for mange forlig med de borgerlige

En socialdemokratisk ledet regering skal ikke gennemføre store forlig sammen med de borgerlige partier og samtidig forvente, at Enhedslisten støtter regeringen, når den har brug for det, siger Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen.

Han fremsætter advarslen, efter at De Konservatives leder, Lars Barfoed, har erklæret sig villig til at arbejde med Socialdemokraterne, hvis det næste folketingsvalg fører til et regeringsskifte.

I Politiken gør Barfoed opmærksom på, at han gerne ser et opgør med den blokpolitik, der har styret dansk politik det seneste årti.

Men i en mail til Ritzau understreger Enhedslistens gruppeformand, at Socialdemokraterne må vælge, hvem de vil have som "primær samarbejdspartner" efter valget.

Per Clausen udelukker ikke, at ét eller flere borgerlige partier kan komme med i fremtidige aftaler på enkelte områder.

- Men det afgørende bliver at få brudt med den ulighedsskabende økonomiske politik og den uambitiøse politik, som VKO har ført. Vi vil ikke bare have en ny regering, vi vil også have en helt anden politik, lyder det fra Per Clausen.

Hans parti har i flere meningsmålinger de seneste måneder fået fire - fem procent af stemmerne. Hvis det holder, kan partiet se frem til en fordobling af sit mandattal efter næste valg.

0 kommentarer
Vis kommentarer