K fastholder krav om skattelettelser

Konservative holder fast i ønsket om skattelettelser efter valget. SF venter, at Løkke går med på idéen

De konservative lader sig ikke tryne af statsministeren. Skatten skal sænkes efter et valg, gentager partiet i søndagens Berlingske.

- Hvis det kan lykkes at finde ekstra finansiering, så vil vi være optaget af, at det skal gå til at lette skatten på arbejde, siger politisk ordfører Carina Christensen til avisen.

Meldingen kommer på trods af, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har afvist skattelettelser i en kommende valgperiode og generelt har udvist modvilje mod at diskutere emnet.

Hos regeringspartneren lader man sig imidlertid ikke affeje.

- Jeg har stor respekt for statsministerens holdning, men jeg har som konservativ en anden holdning, siger forsvarsordfører Helge Adam Møller (K).

Hans partifælde Charlotte Dyremose går skridtet videre og lægger hovedet på bloggen:

- Jeg vil intet mindre end udstede en garanti for, at hvis vælgerne genvælger mig, så vil jeg arbejde aktivt for yderligere skattelettelser i næste valgperiode.

Hos Venstre gentager politisk ordfører Ellen Trane Nørby, at regeringens politik ikke indeholder skattelettelser efter valget.

- Det er verdens ældste nyhed, at de konservative arbejder for skattelettelser. Men det er også regeringens politik, at der ikke kommer skattelettelser i den kommende periode, siger hun.

Hos Dansk Folkeparti ryster man på hovedet.

- Det bliver mere og mere komisk at høre den snak om skattelettelser. Vi har lige indgået en aftale, hvor der ikke er sat penge af til skattelettelser frem til 2020, påpeger Kristian Thulesen Dahl.

SF's leder, Villy Søvndal, forventer imidlertid, at Løkke vil gå med på skattelettelserne efter et valg.

- Alle tidligere konservative formænd har fået skattelettelser igennem hos den borgerlige regering. Og jeg vil advare mod at anse Lars Barfoed for en svækling, siger han til Ritzau.

0 kommentarer
Vis kommentarer