Obama fejrer Ramadan

Den amerikanske præsident vil i aften markere Islams hellige måned med en tale om religionsfrihed

Præsident Barack Obama er kristen, men har længe været genstand for rygter om, at han har en muslimsk tro. (Foto: AP)
Præsident Barack Obama er kristen, men har længe været genstand for rygter om, at han har en muslimsk tro. (Foto: AP)

USA’s præsident Barack Obama fejrer fredag aften muslimernes hellige måned Ramadan med en stor festmiddag - den såkaldte Iftar - i Det Hvide Hus, oplyser en talsmand for præsidenten.

Barack Obama, der hedder Hussein til mellemnavn, er selv kristen, men hans kenyanske familie har muslimske rødder.

Ramadanen er Islams vigtigste forpligtigelse og betyder blandt andet ingen mad og drikke i dagtimerne for halvanden milliard muslimer verden over.

Læs også: Palin blander sig i moske-strid

Ifølge Det Hvide Hus vil Obama markere Ramadanen med en tale om religionsfrihed. Det er uvist, om han i talen vil berøre debatten omkring opførelsen en stormoske nær Ground Zero i New York City.

Obama har hidtil undladt at blande sig i striden omkring moskeen, som har de lokale myndigheders velsignelse, men samtidig vækker vrede blandt pårørende til ofrene for terrorangrebet mod World Trade Center i 2001. Det Hvide Hus kalder moskeen 'et lokalt anliggende'.

Ramt af rygter
Barack Obamas blandede baggrund medførte i forbindelse med det amerikanske præsidentvalg i 2008 rygter om, at han var muslim. Rygterne udsprang blandt andet af mellemnavnet Hussein samt det faktum, at han tilbragte et par år på en (katolsk) skole i muslimske Indonesien.

Se tv: Pengeseddel med muslimsk Obama

49-årige Obama er den første sorte præsident i USA’s historie. Han er født på Hawaii som søn af en hvid amerikansk mor og en sort far fra Kenya, som forlod familien, da Obama var to år gammel.

1 af 2 Sidste år holdt Obama også middag for at markere Ramadanen i Det Hvide Hus. Her ses han i selskab med den muslimske studerende Bilqis Abdul-Qaadir. (Foto: AP)
2 af 2 Præsident Barack Obama er kristen, men har længe været genstand for rygter om, at han har en muslimsk tro. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen