Annonce:
Annonce:

DF-pressechef registreret som nazist

Søren Espersen fra Dansk Folkeparti nægter imidlertid, at han nogensinde skulle have været nazist

Annonce:
Følg Politik
Den omstridte arkivar Frede Farmand er i den forgangne uge afhørt af politiet med en sigtets rettigheder i en sag om eventuel ulovlig registrering af danske nazister.

I dette nazi-arkiv står bl.a. Dansk Folkepartis pressechef Søren Espersen i 1989 registreret som B-medlem, hvilket betyder medlem af DNSB. A-medlemmer er uopsigelige i medlemsskabet. Det er B-medlemmer ikke.

Samme Espersen har siden 1990 været medlem af Den Danske Forening, hvis formand gennem alle årene indtil 2000 var professor jur. dr. Ole Hasselbalch. Det er da også netop Hasselbalch, der i august 1999 har pudset Datatilsynet (der dengang hed Registertilsynet, red.) og dernæst politiet på Frede Farmand i håb om at få arkivarens nazi-arkiv slettet.

- Jeg mener ikke selv, mit register er ulovligt. Og jeg kan jo ikke gøre for, at nazisternes organisationssekretær Jørgen Nielsen i 1989 registrerede Søren Espersen som B-medlem af DNSB, Danmarks National-Socialistiske Bevægelse, siger Frede Farmand til Ekstra Bladet.

- Fra Jørgen Nielsen ved jeg personligt, at han betragtede Søren Espersen som nazisternes mand i dansk presse. DNSB-rigsfører Poul Heinrich Riis-Knudsen forbød mig i en samtale, som jeg naturligvis har på bånd, at røbe Espersens medlemsskab. At Espersen selv afviser denne fremstilling er vel meget forståeligt. Det er jo nok ikke så behageligt for Pia Kjærsgaard og Dansk Folkeparti, hvis deres pressechef eventuelt har været nazist engang, fortsætter arkivaren.

Søren Espersen har allerede tidligere over for Ekstra Bladet afvist, at han nogensinde skulle have været nazist. At han står opført i deres arkiv, kan måske skyldes, at han har modtaget pressemeddelelser fra dem som journalist, lyder forklaringen fra dansk Folkepartis pressechef.
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Mystisk mordkomplot

Annonce:
Hvad er din pris, Mette?
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: