De blev også skilt

Lykketoft én blandt mange i Folketingets række af knækkede
parforhold

Lykketoft er langt fra den første politiker, hvis ægteskab revner midt i en hektisk, politisk karriere.

Han er ikke engang den eneste, der oplever det to gange i sit livsforløb som offentlig person.

Mimi Jakobsen, CD, er blevet skilt to gange - senest fra tv-manden Bengt Burg.

Tidligere miljø- og energiminister, Svend Auken, har haft sine smertefulde private opgør udstillet mere offentligt end de fleste. Han var først gift med journalist og forfatter, Bettina Heltberg, der har skrevet en roman, som meget hurtigt blev udlagt som en nøgleroman om deres forliste ægteskab.

Hans seneste skilsmisse fra tandlæge Eva Kofoed blev også hurtigt kendt, bl.a. fordi hans nye forbindelse, filminstruktør Anne Wivel, selv er en kendt person. Eva Kofoed har senere fundet sammen med Aukens ministerchauffør.

Også Ekstra Bladets chefredaktør Hans Engells ekskone valgte at udgive en bog med sin version af deres privatliv.

FORELSKEDE MINISTRE
En vis forargelse har præget en række andre skilsmisser. Bl.a. da Hans Hækkerup,(S), mens han var forsvarsminister, forelskede sig i en fuldmægtig i Forsvarsministeriet, Susanne Rumohr. Bl.a. fordi den kone, han forlod temmelig brat, selv er en kendt politiker, Lise Hækkerup.

I dag er det Rumohr, der kører med karrieren ved ambassaden i Beijing, mens Hækkerup tager en pause som medfølgende ægtemand og far for deres fælles to små børn.

Også den tidligere kulturminister Elsebeth Gerners privatliv vakte en vis opsigt i sin ministertid, selv om hun gjorde meget for at skjule sine genvordigheder. Hun forelskede sig i en lokal radikal kredsformand i Kolding, Søren Nielsen, mens hun var gift og havde to børn med en anden mand på Falster. De to er i dag gift og har et barn sammen.

Andre slap for den helt store offentlige interesse, bl.a. fordi de på skilsmissernes tidspunkt endnu var længere nede i hierarkiet. Det gælder Uffe Ellemann, hvis mangeårige ægteskab med Alice Vestergaard i de flestes bevidsthed står som det eneste. Men begge ægtefæller havde børn fra tidligere ægteskaber, da de fandt hinanden.

Også tidligere statsminister Poul Schlüters skilsmisse fra sin første kone var glemt, da han giftede sig med Lisbeth Schlüter, der døde af kræft.

Senere forelskede han sig stormende i sin nuværende kone, Anne Marie Vessel Schlüter. Hun medbragte en søn, Niklas, fra sit ægteskab med balletdanseren Alexander Kølpin, og han har flere børn med sin kone nummer 1.

Glemslens slør har også lagt sig i offentligheden over skilsmissen mellem Niels Helveg Petersen, tidligere udenrigsminister, og hans hustru nr. 1. De fik to sønner, Morten og Rasmus . I dag er Niels Helveg som bekendt lykkeligt gift med Københavns sundhedschef Kirsten Lee.

HOLGER OG KONEN
SF's partiformand Holger K. Nielsens ægteskab brast med hans første kone Kirsten. Det gav også en vis omtale, bl.a. fordi SF så stærkt havde kørt på sloganet, 'Holger og konen siger nej til unionen'. Det gjorde de, men de sagde altså også nej til hinanden efterfølgende, og i dag er Holger gift med Elisabet Tosti, fuldmægtig i Undervisningsministeriet.

De Konservatives retsordfører, Helge Adam Møller er skilt inden for de senere år, skønt han giftede sig i en moden alder. Tidligere socialdemokratisk boligminister Jytte Andersen er skilt og bor i dag i en ungkarlelejlighed på det mondæne Holmen ved Christianshavn som nabo til den også skilte fhv. ulandsminister Helle Degn (S).

Socialdemokraternes EU-parlamentsmedlem, Torben Lund, blev skilt efter mange års ægteskab i Jylland og vakte opsigt, da han officielt sprang ud som bøsse og giftede sig med sin nuværende mand, Claus.

Et radikalt ægtepar, der ikke havde papir på hinanden, skiltes også efter mange års samliv, nemlig Elisabeth Arnold og Jørgen Estrup.

Også Venstres nuværende politiske ordfører Jens Rohde lever adskilt fra sin papirløse kone, som han fik sin højtelskede datter Cæcilie med.

Dansk Folkepartis Christian H. Hansen, ordfører for dyr og fødevarer, er i gang med forhold nr. 2, efter at han blev skilt.
0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jesper Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen