Labans mange løgne

Imam Abu Laban og hans talsmænd i Islamisk Trossamfund har et særdeles afslappet forhold til sandheden

Løgn på løgn: Abu Laban taler med to eller flere tunger. For imamen er sandhed måske bare at sige det, der passer bedst til lejligheden. (Foto: Johnny Frederiksen)
Løgn på løgn: Abu Laban taler med to eller flere tunger. For imamen er sandhed måske bare at sige det, der passer bedst til lejligheden. (Foto: Johnny Frederiksen)
Løgn nr. 1

Abu Laban og andre repræsentanter fra Islamisk Trossamfund hævder i utallige sammenhænge, at der står 29 officielle muslimske foreninger bag protesterne mod Jyllands-Postens famøse tegninger.
Som afsløret i Ekstra Bladet er det ikke sandt. Adskillige af foreningerne eksisterer slet ikke, og andre foreninger er ikke blevet spurgt, før de blev skrevet på listen. I flere tilfælde er talsmænd og foreninger blevet skrevet på listen, selv om de er direkte modstandere af Abu Labans linje.

Løgn nr. 2

Abu Labans højre hånd, talsmand Kasem Ahmad, hævder i adskillige officielle sammenhænge, at de 29 muslimske foreninger bag protesten repræsenterer mellem 150.000 og 200.000 muslimer. Tallet korrigeres aldrig af Abu Laban, selv om det oppustede tal citeres i landsdækkende medier.Som afsløret i Ekstra Bladet repræsenterer de muslimske foreninger maksimalt 15.000 og snarere omkring 5000 muslimer. Mange af dem er i øvrigt børn helt ned til syvårs alderen, som Abu Laban har regnet med uden at blinke. Da vi konfronterer Abu Laban med den grove løgn, siger han, at vi skal betragte udtalelserne som 'sandheden plus moms'...

Løgn nr. 3

På vegne af Islamisk Trossamfund og andre muslimske foreninger drager en delegation af imamer og islamiske talsmænd til Mellemøsten for at fremvise Jyllands-Postens famøse profet-tegninger og vinde støtte til protesterne.Som afsløret i Ekstra Bladet medbragte den muslimske delegation tre tegninger, der aldrig har været bragt i Jyllands-Posten. De viser profeten Muhamed afbildet som pædofil og udstyret med grisetryne, ligesom der er et billede af en bedende muslimsk mand, der voldtages analt af en hund.

De ekstremt grove billeder er blevet vist til muslimske ledere på højeste niveau, og i internationale medier har de optrådt som eksempler på tegninger fra Jyllands-Posten.

Løgn nr. 4


Den 8. januar underholder Kasem Ahmad så den danske presse med flere løgne på vegne af Abu Laban og Islamisk Trossamfund. Efter at statsadvokaten i Viborg har afvist, at Jyllands-Posten har overtrådt blasemi-paragraffen, hedder det, at man straks vil klage til Rigsadvokaten. Som afsløret i Ekstra Bladet forleden har Rigsadvokaten aldrig modtaget nogen klage fra Islamisk Trossamfund.

Løgn nr. 5


Tirsdag blev Abu Laban interviewet til den arabiske tv-station Al-Jazeera om Mellemøstens boykot af Danmark. Til 50 millioner mennesker i den muslimske verden siger Abu Laban, at han glæder sig over boykotten af Danmark.

Men til TV2 siger han, at han vil opfordre den arabiske verden til at stoppe boykotten. Det er svært at sige, hvad Abu Laban i virkeligheden mener. Måske mener han bare det, der passer bedst til lejligheden...
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen