Nej til forbud mod købe-sex

Ekstra Bladets læsere er imod forslag fra Mette Frederiksen (S)

Forslaget fra den socialdemokratiske kultur-ordfører Mette Frederiksen om at gøre prostitueredes kunder kriminelle vinder ikke megen forståelse. Det viser en afstemning i dagens avis.

Ud af de 7963 læsere, der har svaret via internet på spørgsmålet om købe-sex skal gøres ulovligt, svarer knap 88 procent nej.

- Har du ikke en dårlig sag?

- Næh, det synes jeg ikke. Det er en god sag, der ikke nødvendigvis bliver ringere, fordi vi ikke er enige om det. Jeg bøjer mig ikke, siger Mette Frederiksen.

- Dine politiske kolleger er heller ikke enige med dig. Kan det så blive et problem?

- Jeg har ikke noget problem med, at mine partifæller ikke er enige med mig. Det væsentligste for mig er at få sat fokus på området, og at vi som samfund tager et større ansvar for det, der sker i forbindelse med prostitution. Og det kræver, at kunden skal gøres kriminel.

- Men jeg er da helt åben for, at andre kan finde på noget bedre end det, de gør i Sverige (her gøres kunden kriminel, red. ) Jeg har i øvrigt aldrig sagt, at det ville løse problemet, at kunden gøres kriminel. Men det vil være et godt signal at sende til samfundet. Det væsentligste for mig er stadig, at vi påtager os et ansvar. Det mener jeg ikke, vi gør nu.

UBEHAGELIGT
- Har du fået nogle reaktioner?

- Ja, hundredevis af mails og telefonopkald, og jeg er da også blevet stoppet på gaden. Reaktionerne har været meget forskellige lige fra den ene yderlighed til anden. De fleste har heldigvis været midt imellem.

- Har der været voldelige episoder, hvor der blev kastet noget efter dig?

- Ja, der har været ubehagelige episoder. Men det vil jeg ikke kommentere. Nogle er enige med mig i sigtet, men u-enige med mig i redskabet. Andre er uenige og synes, at prostitution er skide-fedt. Men ligegyldigt, hvor jeg kommer i disse dage, så kan jeg høre, at det (prostitution, red. ) bliver diskuteret. Derfor har det været nødvendigt at få det sat på dagsordenen og skabt en debat.

- Har du fortrudt?

- Nej. Det her kommer ikke af sig selv. Det kræver, at nogen tør tage debatten. Og jeg stopper den ikke.