Storby-borgmester røg crack, men vil ikke gå af

Rob Ford var sanseløst beruset, da han prøvede det ulovlige narkotika, fortæller han.

(FOTO: AP)
(FOTO: AP)

En politisk skandale udspiller sig i øjeblikket i Canadas største by, Toronto.

Millionbyens kontroversielle borgmester, Rob Ford, indrømmer og undskylder, at han har røget det stærke, kokain-lignende stof crack, mens han var drukket fra sans og samling.

- Ja, jeg har røget crack. Formentligt i en af mine fulde døse, formentlig for omkring et år siden, siger han tirsdag til journalister foran sit kontor.

Politik - 5. nov. 2013 - kl. 20:14 TV: Nu indrømmer borgmester: Jeg røg crack

44-årige Rob Ford nægter dog at være misbruger. Samtidig fastslår han, at han bliver på borgmesterposten, og han har endda i sinde at genopstille næste år, hvor vælgerne kan afgøre hans politiske skæbne, lyder det.

- Til borgerne i Toronto, jeg ved, at jeg har svigtet jer, og jeg kan ikke gøre andet end at undskylde, siger Ford på et pressemøde.

Borgmesteren har forinden gentagne gange benægtet, at han har røget crack, efter at en belastende video dukkede op for cirka et halvt år siden - angiveligt med optagelser af Rob Ford, som røg det forbudte stof.

Trods den eskalerende crack-skandale har politikeren formået at fastholde en stærk opbakning blandt sine vælgere, viser meningsmålinger.

Alle fire store aviser i Toronto opfordrer Rob Ford til at trække sig fra sin post.

Men den opfordring preller fuldstændig af på borgmesteren.

- Jeg elsker mit job, jeg elsker denne by, jeg elsker at spare borgerne for penge og jeg elsker at være jeres borgmester, siger Rob Ford til avisen Toronto Star.

1 af 4 (FOTO: AP)
2 af 4 (FOTO: AP)
3 af 4 (FOTO: AP)
4 af 4 (FOTO: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere