Tømmermands-Løkke på plakaten

DSU fortsætter traditionen med bidende satiriske valgplakater. Fra i morgen omdeles Lars Løkke i godt fordrukkent bilags-selskab med Brixtofte, Riskær og Pind

På ny sender Danmarks Socialdemokratiske Ungdom en bidende satirisk valgplakat i omløb. Den har Venstres formand Lars Løkke Rasmussen som hovedgenstand for det, der i rød blok formentlig vil blive betragtet som morskab, i blå blok nok snarere som ondskab.
På ny sender Danmarks Socialdemokratiske Ungdom en bidende satirisk valgplakat i omløb. Den har Venstres formand Lars Løkke Rasmussen som hovedgenstand for det, der i rød blok formentlig vil blive betragtet som morskab, i blå blok nok snarere som ondskab.

Der er sat vand over til nogle solide chok-sprøjt i rødvins- og cognacglassene rundt omkring i bedsteborgerskabets, ikke mindst Venstre-familiernes, stuer i morgen.

På ny sender Danmarks Socialdemokratiske Ungdom en bidende satirisk valgplakat i omløb fra i morgen tidlig. Ikke helt overraskende med Venstres formand Lars Løkke Rasmussen som hovedgenstand for det, der i rød blok formentlig vil blive betragtet som morskab, i blå blok nok snarere som ondskab.

Som en filmplakat med overskriften 'Bilagsbanden er tilbage - TØMMERMÆND I LØKKELAND' - fremstilles Lars Løkke som 'Bilags-Lars fra Gældsted' i liggende, drukforpint positur henover et bord, hvor sprutflasker, sjatfyldte rødvinsglas og krøllede bilag gør ham selskab.

På ryggen af ham sidder en abe i skikkelse af Søren Pind med et lalleglad smil om læben og iført nye sko med et 2000 kroners prisskilt. På billedets flanker befinder sig en rødvinsnydende Peter Brixtofte og Klaus Riskær påført en diabolsk tatovering ved det ene øje.

Bevidst og hensynsfuldt
Med plakaten, der er stærkt inspireret af plakaten for den amerikanske drukfilm 'Tømmermænd i Thailand,' fortsætter DSUerne en årelang tradition for at føre valgkamp med den bidske og ikke speciel vennesæle humor som slagvåben.

- Ja, det er helt bevidst. Dels er det et stærkt middel til at vække interessen hos folk, ikke mindst unge, der måske ellers ikke gider beskæftige sig med politik og kommunale valg. Dels er humoren og smilet en hensynsfuld måde at gøre det på, når vi trods alt forsøger at spidde manden for sin frastødende politik og frastødende adfærd, siger DSUs landsformand Camilla Schwalbe, til Ekstra Bladet.

Trods det muntert fremstillede plakatbillede gives der ikke fantasien noget stort spillerum. Motivet fremstiller ret umisforståeligt en politisk modstander som en aldeles usympatisk, egoistisk og ansvarsløs personage, der påberåber sig et samfundsbevidst statsministerkandidatur, men samtidig udviser et skørlevned og et skødesløst forhold til andres penge.

Naturlige medlemmer af en bilagsbande
- Udover at give et morsomt bidrag, vil vi gerne gøre markant opmærksom på noget meget alvorligt. Nemlig at Venstre vil nulvækst, serviceforringelser, tilbageholdenhed for almindelige lønmodtagere, besparelser på hjælpen til de allerfattigste lande i Afrika, mens de gladeligt vil forgylde bankdirektører - og samtidig har fæstnet lid til en formand som Løkke, som i den grad med sin adfærd i f.eks. den seneste rejse- og bilagssag udviser total uansvarliged.

- Men hvorfor skal Peter Brixtofe og Klaus Riskær, der begge for længst har forladt politik, tages til indtægt for Lars Løkkes gøren og laden?

- For det første har de jo en politisk historik, der gør dem selvskrevne til en filmplakat om en bilagsbande. For det andet, og nok så væsentligt, så er de to lige præcis med til at understrege, at med Venstre og Lars Løkke som politisk leder er vi ude på et skråplan. De har begge i den seneste tid været ude offentligt med kritiske meldinger i Løkkes rejsesag. Og så må man sige: Når de to, af alle, går i rette med Venstre-formanden for hans luksuøse opførsel, så er han virkelig langt ude.

Søren Pind - en lille dresseret abe
- Søren Pind fremstilles som en latterlig lille abekat. Er det særlig pænt gjort ?

- Nu var der jo sådan en abe på den oprindelige plakat, og vi synes faktisk, at det billede passer godt på den aktuelle situation i Venstre. Søren Pinds rolle den seneste tid har netop været som den lille dresserede abe, der farer ud og forsvarer sin formands lemfældige omgang med offentlige penge. Søren Pind endte med at sidde med aben i sine forsvarstaler i rejsesagen.

- Plakaten er fremstillet morsomt, og det synes I også selv helt åbenlyst, at den er. VIlle I også synes, det var så skidesjovt, hvis det var jeres egen politiske leder, Helle Thorning, der blev fremstillet på en sådan, nærmest ætsende måde.

- Det lever vi også med, og det har vi forlængst lært at leve med. Hun er i mange sammenhænge blevet fremstillet på ikke særligt smigrende måder. Selvfølgelig bør der være nogle grænser for, hvad man kan tillade sig. For eksempel går der en grænse for, hvad man kan tillade sig at fremsætte af påstande og fremstillinger af seksuel karakter.

- Vores plakater har altid haft den her karakter, og jeg synes ikke, vi hidtil har overskredet nogen grænse for anstændighed. Det synes jeg heller ikke, vi gør med Tømmermænd i Løkkeland,' siger Camilla Schwalbe.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere