Resultatløst møde mellem Janukovitj og oppositionen

Ingen løsning i Ukraine efter et møde på to en halv time mellem landets præsident og oppositionen

For første gang i tre uger mødtes den ukrainske præsident Viktor Janukovitj med tre oppositionsledere fredag eftermiddag. Men efter to en halv time er mødet endt uden resultater.

Mødet var et forsøg på at løse den langvarige konflikt i Ukraine, efter at præsident Viktor Janukovitj i sidste måned - og i sidste øjeblik - meddelte EU, at man alligevel ikke var klar til at underskrive en samarbejdsaftale med EU.

I stedet tog Janukovitj skridt til et nærmere samarbejde med Rusland, og det har vakt vrede hos titusindvis af ukrainere.

Oppositionen kræver, at Janukovitj træder tilbage, men det afviste præsidenten under mødet fredag eftermiddag. Han henviste samtidig til en mistillidsafstemning 3. december.

- Afstemningen har fundet sted, det har I set, sagde Viktor Janukovitj under en del af mødet, der blev vist på direkte tv.

Ukraines parlament afviste oppositionens mistillidsdagsorden.

En af oppositionslederne, sværvægtsbokseren Vitalij Klitsjko, advarede Janukovitj mod at begå flere overgreb mod demonstranterne.

- Volden, som vi ved regeringen vil bruge, kan få forfærdelige konsekvenser for landet og dig personligt, sagde Klitsjko.

Janukovitj sagde tidligere fredag, at han vil tilbyde amnesti til de personer, som er blevet anholdt i forbindelse med de seneste ugers demonstrationer i landets hovedstad, Kijev.

Fredag rapporterer lokale medier, at omkring 15.000 mennesker har samlet sig på Frihedspladsen i hovedstaden Kijev.

0 kommentarer
Vis kommentarer