McCain til ukrainske demonstranter: Vi støtter jer

USA's senator, John McCain, der er i Ukraine for at støtte oppositionen, taler på Uafhængighedspladsen

Den amerikanske senator John McCain sagde søndag i en tale til de tusindvis af ukrainske demonstranter, der har slået lejr på Kijevs Uafhængighedsplads, at Ukraines fremtidige skæbne ligger i Europa, og at landet vil være til gavn for Europa.

- Ukraine vil være en gevinst for Europa, og Europa vil være en gevinst for Ukraine, lød hans besked til menneskemængden, der protesterer mod præsident Viktor Janukovitj' 180-graders vending i landets handelspolitik væk fra Europa og i retning mod Rusland.

- Vi er her for at støtte jeres retfærdige sag, Ukraines suveræne ret til frit og uafhængigt at bestemme dets egen fremtid. Og den fremtid, I søger, ligger i Europa, sagde McCain, der er en ledende republikansk stemme i den amerikanske udenrigspolitik.

McCain har søndag også haft et møde med den fængslede oppositionsleder Julia Timosjenkos datter, Jevgenija, ligesom han støtter sanktioner, der er rettet personligt mod personer med tilknytning til den ukrainske regering, oplyser Timosjenkos parti.

McCain åbner ifølge erklæringen på Fædrelandspartiets hjemmeside mulighed for at indføre personlige sanktioner mod højtstående embedsmænd i Janukovitj' regime, heriblandt dem, der er indblandet i den politisk motiverede forfølgelse og fængsling af Julia Timosjenko.

Den karismatiske Timosjenko, der var leder af Den Orange Revolution i 2004, blev dømt for magtmisbrug og afsoner en længere fængselsstraf. Retssagen blev internationalt fordømt som en del af en politisk hævn fra Janukovitj' side mod hans ærkefjende.

McCain støttede også personlige sanktioner mod dem, der var involveret, da politiet i Kijev slog voldsomt ned på de protesterende demonstranter, hed det videre på ukrainsk i erklæringen på partiets hjemmeside.

- Vi er på det ukrainske folks side, citerer partiet McCain for.

0 kommentarer
Vis kommentarer